100 gramų | grybai (džiovinti) |
2.5 stiklinės | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Paprikų sriuba
- Sveikuoliška rudeninė moliūgo sriuba
- Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
- Saldi obuolių ir kriaušių sriuba
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Moliūgų sriuba
- Rūgštynių sriuba su kietai virtais kiaušiniais
- Sriuba su makaronais
- Paprasta rūgštynių sriuba
- Pieniška miltinukų sriuba
- Imbierinė voveraičių - moliūgų sriuba
- Pieniška sriuba
- Daržovių sriuba su mėsos kukuliais
- Agurklės sriuba
- Kopūstų sriuba su vištos šlaunelėmis
- Arbūzinė sriuba
- Baravykų sriuba su cukinija
- Daržovių sriuba su šonine
- Grybų sriuba su sūriu
Džiovintų grybų sultinys (buljonas)
-
Grybai, džiovinti,
100 gramų -
Vanduo,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus grybus nuplauti ir pamerkti į šaltą vandenį 5 valandoms, po to perpjauti juos sietelyje šaltu vandeniu. Į vandenį (be druskos), kuriame mirko grybai sudėti plautus grybus ir virti apie 2 val. Po to grybus išimti ir smulkiai supjaustyti, vėliau juos panaudojant kitoms sriuboms. Sultinį galima naudoti kitiems grybų patiekalams, sriuboms. Taip pat šis sultinys labai tinka virti koldūnus. Jei norima, galima į sultinį įberti grybų sultinio kubelį, užvirti ir valgyti su balta duona.
Komentarai (5)
-
Vi
2010-09-07 13:08
:pasiduodu: vaiku israiska ---------> :juokauju: :parselis: :ok: