Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.

Dilgėlių sriuba
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų | vištiena (sultinys) |
1 žiupsnelis | pankolis (sėklos) |
1 vienetas | anyžiaus (žvaigždinis) |
1 sauja | dilgėlės |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 arbatiniai šaukšteliai | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Maitiška bulvienė su širdimi
-
Vištienos sultinys
-
Kreminė vištienos sriuba
-
Arvydo lieknėjimo sriuba
-
Daržovių sriuba su žiediniais kopūstais
-
Pieniška daržovių sriuba
-
Florentietiška špinatų sriuba
-
Morkų su obuoliais sriuba
-
Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
-
Kopūstų sriuba
-
Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Sriuba su skumbre
-
Alaus sriuba
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Rumuniška sriuba
-
Šviežių miško grybų sriuba
-
Pomidorinė kopūstų sriuba
-
Daržovių-vištienos sriuba
-
Burokėlių sriuba
Dilgėlių sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištiena, sultinys,
500 mililitrų -
Pankolis, sėklos,
1 žiupsnelis -
Anyžius, žvaigždinis,
1 vienetas -
Dilgėlės,
1 sauja -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...