Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.

Dilgėlių sriuba
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų | vištiena (sultinys) |
1 žiupsnelis | pankolis (sėklos) |
1 vienetas | anyžiaus (žvaigždinis) |
1 sauja | dilgėlės |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 arbatiniai šaukšteliai | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šviežių kopūstų sriuba
-
Sūrio ir duonos sriuba
-
Žirnienė su grybais
-
Kreminė vištienos sriuba
-
Daržovių sriuba su raugintais agurkais
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Trinta brokolių sriuba
-
Varnalėšos sriuba
-
Sriuba su brokoliais
-
Itališka svogūnų sriuba
-
Pomidorų sriuba su mėsa
-
Šamų sriuba
-
Meksikietiška čili sriuba
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Rumuniška sriuba
-
Sūrio sriuba
-
Arvydo lieknėjimo sriuba
-
Krevečių sriuba
-
Sriuba su cukinija ir pomidorais
-
Daržovių-vištienos sriuba
Dilgėlių sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištiena, sultinys,
500 mililitrų -
Pankolis, sėklos,
1 žiupsnelis -
Anyžius, žvaigždinis,
1 vienetas -
Dilgėlės,
1 sauja -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...