500 mililitrų | vištiena (sultinys) |
1 žiupsnelis | pankolis (sėklos) |
1 vienetas | anyžiaus (žvaigždinis) |
1 sauja | dilgėlės |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 arbatiniai šaukšteliai | miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | alyvuogių aliejaus |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greitoji sriubukė
- Tailandietiška vištienos ir makaronų sriuba
- Kopūstų sriuba su vištienos maltinukais
- Maljorkietiška kopūstų sriuba
- Tiršta pievagrybių sriuba
- Pupų sriuba
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Kaimiška sriubikė
- Rūgštynių sriuba su kietai virtais kiaušiniais
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
- Soti žuvienė
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Daržovių sultinys su vištiena
- Žuvienė kitaip
- Balinta sriuba
- Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais
- Varnalėšos sriuba
- Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Persikais, muskatu, česnakais pagardinta kiaulienos sriuba
Dilgėlių sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištiena, sultinys,
500 mililitrų -
Pankolis, sėklos,
1 žiupsnelis -
Anyžius, žvaigždinis,
1 vienetas -
Dilgėlės,
1 sauja -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į verdantį sultinį įmesti žiupsnelį pankolių sėklų ir gabalėlį žvaigždinio anyžiaus. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Daržovėms suminkštėjus, suberti miltus ir maišydami kepti, kol neliks žalių miltų kvapo. Paruoštą masę sukrėsti į sultinį, gerai išmaišyti ir užvirti. Tada į puodą dėti kruopščiai nuplautas ir susmulkintas dilgėles ir pavirti kelias minutes. Kietai virtus kiaušinius perpjauti per pusę ir į sriubą įdėti baigiant virti.
Skanaus.