
Mėsos pyragas
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | kefyras |
0.5 stiklinės | majonezas |
1 arbatinis šaukštelis | soda (gesinta) |
1 žiupsnelis | druska |
300 gramų | vištiena (filė) |
1 pakelis | žirniai (žali ar šaldyti) |
3 galvos | svogūnai |
1 galva | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (vištienai) |
200 gramų | lydytas sūris ((rūkytas)) |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | sezamas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Išplakam visus skystus ingredientus, suberiame persijotus miltus, sodą ir druską bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
2.
Pirmiausia išviriau vištienos filė. Suplėšiau gabaliukais. Svogūnus apkepinau aliejuje, pasūdžiau. Subėriau į keptuvę vištieną, truputį pakepinau ir sudėjau smulkiai tarkuotą česnaką. 3 min. dar pakepinau ir sudėjau grietinę, kad nebūtų labai sausas įdaras.
3.
Formą sutepiau sviestu, įpyliau dalį tešlos (kiek mažiau nei pusę). Ant viršaus sudėjau masę iš keptuvės, ją padengiau žaliais žirneliais ir rūkyto lydyto sūrio griežinėliais.
4.
Viską užpyliau likusia tešla ir apibarsčiau sezamo sėklomis. Kepiau įkaitintoje iki 200°C temp. orkaitėje 40 minučių.
Skanaus.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
-
Apvalus „Napoleonas“
-
Pyragas su bulvėmis
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Paprastas pyragas su abrikosų džemu
-
Velykinė pynė
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
-
Trupininis pyragas
-
Imbierinis namelis
-
Vyniotinukai su obuoliais
-
Paprastas pyragas su persikais
-
Saldus pyragas
-
Kopūstų tortas
-
Aguonų keksas
-
Tinginys su riešutais
Mėsos pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
2 stiklinės -
Kefyras,
1 stiklinė -
Majonezas,
0.5 stiklinės -
Soda, gesinta,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Vištiena, filė,
300 gramų -
Žirniai, žali ar šaldyti,
1 pakelis -
Svogūnai,
3 galvos -
Česnakas,
1 galva -
Prieskoniai, vištienai,
1 arbatinis šaukštelis -
Lydytas sūris, (rūkytas),
200 gramų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Sezamas,
1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga:
Išplakam visus skystus ingredientus, suberiame persijotus miltus, sodą ir druską bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
Pirmiausia išviriau vištienos filė. Suplėšiau gabaliukais. Svogūnus apkepinau aliejuje, pasūdžiau. Subėriau į keptuvę vištieną, truputį pakepinau ir sudėjau smulkiai tarkuotą česnaką. 3 min. dar pakepinau ir sudėjau grietinę, kad nebūtų labai sausas įdaras.
Formą sutepiau sviestu, įpyliau dalį tešlos (kiek mažiau nei pusę). Ant viršaus sudėjau masę iš keptuvės, ją padengiau žaliais žirneliais ir rūkyto lydyto sūrio griežinėliais.
Viską užpyliau likusia tešla ir apibarsčiau sezamo sėklomis. Kepiau įkaitintoje iki 200°C temp. orkaitėje 40 minučių.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...