70 gramų | mėsa (malta) |
30 gramų | ryžiai |
šiek tiek | petražolės |
2 vienetai | kiaušiniai |
25 gramai | sviestas |
50 gramų | kvietiniai miltai |
60 gramų | jogurtas |
750 gramų | vanduo |
50 gramų | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Burokėlių sriuba
- Soti sriuba
- Kreminė vištienos sriuba
- Paprikų ir bulvių sriuba
- Vištienos sriuba su koldūnais
- Lauko čili sriuba
- Svogūnienė su aviena
- Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Vištienos sriuba su daržovėmis
- Valstietiška duonos sriuba
- Balinti baršteliai su grybais
- Saldi vyšnių sriuba su makaronais
- Grybų sriuba su slyvomis
- Daržovių sriuba
- Šviežių kopūstų sriuba
- Daržovių sriubytė "Vasara"
- Prancūziška bulvių sriuba
- Pieniška daržovių sriuba
- Daržovių sriuba su dešrelėmis
- Baltarusiška grybų sriuba
Bulgariška sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, malta,
70 gramų -
Ryžiai,
30 gramų - Petražolės
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
25 gramai -
Kvietiniai miltai,
50 gramų -
Jogurtas,
60 gramų -
Vanduo,
750 gramų -
Svogūnai,
50 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa gerai sumaišoma su trupučiu smulkiai supjaustytų svogūnų, puse petražolių ir vienu baltymu, pagal skonį pasūdoma ir apibarstoma pipirais. Iš paruošto faršo padaromi nedideli apvalūs kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir sumetami į verdantį pasūdytą vandenį, į kurį prieš tai įdedama svogūnų, petražolių. Kukulius pavirinus 30 min., į puodą suberiami ryžiai ir dar 10 min. pavirinama. Jogurtas, tryniai, miltai sumaišomi su trupučiu atvėsintos sriubos, mišinys supilamas į puodą, ir viskas dar keletą minučių pavirinama. Sriuba pagal skonį pagardinama pipirais ir sviestu.