Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
AUTORIUS:
Danutė
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1 vienetas kalakutiena (5-6 kg)
1 galva česnakas
1 saujelė druska
1 žiupsnelis pipirai (juodieji)
2 pakeliai ryžiai (2*125 g)
1 žiupsnelis ciberžolė
500 gramų majonezas
1 arbatinis šaukštelis prieskoniai (persilado)
150 gramų vaisiai (džiovinti abrikosai, slyvos, obuoliai ir pan.)
20 gramų prieskoniai (ryžių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Į 250 g majonezo sudėti druską, juoduosius pipirus, persilado prieskonius, sumulkintą česnaką ir viską gerai išmaišyti. Paruoštu marinatu ištrinti kalakutą iš išorės ir iš vidaus. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve (šaltoje vietoje).
2.
Išvirti du pakelius ryžių (su trupučiu druskos). Į išvirtus ryžius suberti ciberžolę, ryžių prieskonius, susmulkintus džiovintus vaisius (nuplikytus karštu vandeniu), viską išmaišyti, sudėti likusį majonezą, išmaišyti. Įdaras paruoštas.
3.
Paruoštu įdaru prikimšti kalakuto vidų. Kalakuto kojas galima surišti, kad iškepęs paukštis būti išvaizdesnis.
4.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, kepimo skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
5.
P.S. Šventiniais pietumis galėsite sočiai pavaišinti ir nustebinti 15-20 svečių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į 250 g majonezo sudėti druską, juoduosius pipirus, persilado prieskonius, sumulkintą česnaką ir viską gerai išmaišyti. Paruoštu marinatu ištrinti kalakutą iš išorės ir iš vidaus. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve (šaltoje vietoje).

  2. Išvirti du pakelius ryžių (su trupučiu druskos). Į išvirtus ryžius suberti ciberžolę, ryžių prieskonius, susmulkintus džiovintus vaisius (nuplikytus karštu vandeniu), viską išmaišyti, sudėti likusį majonezą, išmaišyti. Įdaras paruoštas.

  3. Paruoštu įdaru prikimšti kalakuto vidų. Kalakuto kojas galima surišti, kad iškepęs paukštis būti išvaizdesnis.

  4. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, kepimo skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
    200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.

  5. P.S. Šventiniais pietumis galėsite sočiai pavaišinti ir nustebinti 15-20 svečių.

Receptą atsiuntė Danutė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Lilija 2017-12-11 14:56

    Ačiū. Išbandysiu.


Daugiau receptų