| 1 vienetas | kalakutiena (5-6 kg) |
| 1 galva | česnakas |
| 1 saujelė | druska |
| 1 žiupsnelis | pipirai (juodieji) |
| 2 pakeliai | ryžiai (2*125 g) |
| 1 žiupsnelis | ciberžolė |
| 500 gramų | majonezas |
| 1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (persilado) |
| 150 gramų | vaisiai (džiovinti abrikosai, slyvos, obuoliai ir pan.) |
| 20 gramų | prieskoniai (ryžių) |
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paukštiena su pievagrybiais
-
Filiukai pataluose
-
Vištienos užkepėlė
-
Šilkiniai vištienos kepsneliai
-
Traškios vištienos juostelės
-
Vištienos pilavas
-
„Saulytė“
-
Vištiena su cukinija ir pomidorais
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Traški vištiena
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Antis su grybų įdaru
-
Paukštiena lizdeliuose (greitai)
-
Kebabas
-
Kepta vištiena
-
Salotos su vištiena ir pupelėmis
-
Kepta antis su grybais
-
Vištienos drebučiai su krienų padažu
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Kalakutiena, 5-6 kg,
1 vienetas -
Česnakas,
1 galva -
Druska,
1 saujelė -
Pipirai, juodieji,
1 žiupsnelis -
Ryžiai, 2*125 g,
2 pakeliai -
Ciberžolė,
1 žiupsnelis -
Majonezas,
500 gramų -
Prieskoniai, persilado,
1 arbatinis šaukštelis -
Vaisiai, džiovinti abrikosai, slyvos, obuoliai ir pan.,
150 gramų -
Prieskoniai, ryžių,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į 250 g majonezo sudėti druską, juoduosius pipirus, persilado prieskonius, sumulkintą česnaką ir viską gerai išmaišyti. Paruoštu marinatu ištrinti kalakutą iš išorės ir iš vidaus. Geriausiai būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve (šaltoje vietoje).
Išvirti du pakelius ryžių (su trupučiu druskos). Į išvirtus ryžius suberti ciberžolę, ryžių prieskonius, susmulkintus džiovintus vaisius (nuplikytus karštu vandeniu), viską išmaišyti, sudėti likusį majonezą, išmaišyti. Įdaras paruoštas.
Paruoštu įdaru prikimšti kalakuto vidų. Kalakuto kojas galima surišti, kad iškepęs paukštis būti išvaizdesnis.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, kepimo skardą iškloti folija, įdėti paruoštą kalakutą ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 val., po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.P.S. Šventiniais pietumis galėsite sočiai pavaišinti ir nustebinti 15-20 svečių.
Komentarai (3)
-
Lilija
2017-12-11 14:56
Ačiū. Išbandysiu.
