| 300 | vištiena (malta) | |
| 5 vienetai | svogūnai (žieminiai) | |
| 1 skiltelė | česnakas (smulkintas) | |
| 1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos dribsnių | |
| 2 valgomieji šaukštai | sezamas | |
| 1 arbatinis šaukštelis | akmens druskos (malūnėlyje) | |
| 100 gramų | džiūvėsėliai | |
| 1 vienetas | kiaušiniai | |
| Kepimui: | ||
| šiek tiek | rapsų aliejus | |
| Padažui: | ||
| 200 gramų | vanduo | |
| 2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
| 2 valgomieji šaukštai | vyno actas | |
| 200 gramų | razinos | |
| 1 valgomasis šaukštas | svogūnai (smulkiai supjaustytas) | |
| šiek tiek | druska | |
| šiek tiek | aitriosios paprikos | |
| šiek tiek | aitriosios paprikos | |
Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.
Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.
Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.
Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės užtepėlė su ikrais
-
Raudonasis padažas
-
Pomidorų padažas picai
-
Padažas bulvėms
-
Baklažanų-česnakų pasta
-
Brokolių padažas
-
Vinaigrette užpilas su žolelėmis
-
Šokolado padažas
-
Pievagrybių padažas
-
Grybų padažas
-
Padažas keptai mėsai
-
Česnakų padažas keptai vištienai
-
Lenkiškas padažas prie virtos žuvies
-
Graikiškas pomidorų padažas
-
Pikantiškas padažas
-
Sojų padažo dažinys
-
Sūrio padažas
-
Padažas virtoms bulvėms
-
Marinuotų agurkėlių česnakų ir padažas
-
Kmynų padažas žuvies patiekalams
Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištiena, malta,
300 -
Svogūnai, žieminiai,
5 vienetai -
Česnakas, smulkintas,
1 skiltelė -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sezamas,
2 valgomieji šaukštai -
Akmens druska, malūnėlyje,
1 arbatinis šaukštelis -
Džiūvėsėliai,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Rapsų aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vanduo,
200 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Vyno actas,
2 valgomieji šaukštai -
Razinos,
200 gramų -
Svogūnai, smulkiai supjaustytas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Aitrioji paprika
- Aitrioji paprika
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Maltą vištieną išmaišykite su svogūnais, aitriąja paprika, česnakais bei druska ir suformuokite kukuliukus.
Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.Padažo gaminimas:
Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.
Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.
Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.
Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.
