Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu
AUTORIUS:
Santa Maria,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 vištiena (malta)
5 vienetai svogūnai (žieminiai)
1 skiltelė česnakas (smulkintas)
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos dribsnių
2 valgomieji šaukštai sezamas
1 arbatinis šaukštelis akmens druskos (malūnėlyje)
100 gramų džiūvėsėliai
1 vienetas kiaušiniai
Kepimui:
šiek tiek rapsų aliejus
Padažui:
200 gramų vanduo
2 valgomieji šaukštai cukrus
2 valgomieji šaukštai vyno actas
200 gramų razinos
1 valgomasis šaukštas svogūnai (smulkiai supjaustytas)
šiek tiek druska
šiek tiek aitriosios paprikos
šiek tiek aitriosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Maltą vištieną išmaišykite su svogūnais, aitriąja paprika, česnakais bei druska ir suformuokite kukuliukus.

Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.

Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
2.
Padažo gaminimas:

Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.

Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.

Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.

Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vištienos kukuliai su aitriųjų paprikų mirkomuoju padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Kepimui: Padažui:
Gaminimo eiga:
  1. Maltą vištieną išmaišykite su svogūnais, aitriąja paprika, česnakais bei druska ir suformuokite kukuliukus.

    Sumaišykite sezamo sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamo sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.

    Aliejų įkaitinkite ir apie 2 - 3 minutes kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

  2. Padažo gaminimas:

    Vandenį įkaitinkite su razinomis iki užvirimo.

    Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2 - 3 minutes, kol razinos suminkštės.

    Sudėkite likusius komponentus, išskyrus svogūnėlį, ir juos gerai sumaišykite. Puodą nukaiskite ir sudėkite svogūnėlius.

    Pagardinkite druska ir išmaišykite, kad konsistencija būtų vienalytė. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Receptą atsiuntė Santa Maria
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų