600 mililitrų | sultinys | |
Tešlai: | ||
300 gramų | miltai | |
200 mililitrų | vanduo (šalto) | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Įdarui: | ||
300 gramų | jautienos faršas | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 pundelis | krapai | |
1 pundelis | kalendra | |
1 pundelis | petražolės | |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminiai kotletukai
- Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
- Spageti su kukuliais
- Šašlykai marinuoti kefyre
- Klasikinis sprandinės šašlykas
- Kiaulienos šašlykas su medumi
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
- Šašlykai iškylai
- Bulvių apkepas su šparagais
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Paprastieji šašlykai
- Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
- Mėsos - daržovių troškinys
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Orkaitėje kepta kiauliena
- Kepsneliai su sūriu
- Įdaryti makaronai
- Kepsnys romantiškam vakarui
Armėniški arba mini mantai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sultinys,
600 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
300 gramų -
Vanduo, šalto,
200 mililitrų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jautienos faršas,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Krapai,
1 pundelis -
Kalendra,
1 pundelis -
Petražolės,
1 pundelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.
Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.