Armėniški arba mini mantai
AUTORIUS:
Onė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Patiekalas gaminamas Kaukazo, artimųjų bei vidurio rytų šalyse. Patiekalas gaminamas Kaukazo, artimųjų bei vidurio rytų šalyse. Onė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 mililitrų sultinys
Tešlai:
300 gramų miltai
200 mililitrų vanduo (šalto)
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druska
Įdarui:
300 gramų jautienos faršas
1 vienetas svogūnai
1 pundelis krapai
1 pundelis kalendra
1 pundelis petražolės
1 žiupsnelis prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.
3.
Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.
4.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Armėniški arba mini mantai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Tešlai: Įdarui:
Autoriaus žodis: Patiekalas gaminamas Kaukazo, artimųjų bei vidurio rytų šalyse. Onė
Gaminimo eiga:
  1. Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.

  2. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.

  3. Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.

  4. Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.

Receptą atsiuntė Onė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų