600 mililitrų | sultinys | |
Tešlai: | ||
300 gramų | miltai | |
200 mililitrų | vanduo (šalto) | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Įdarui: | ||
300 gramų | jautienos faršas | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 pundelis | krapai | |
1 pundelis | kalendra | |
1 pundelis | petražolės | |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ranka
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Pikantiška triušiena
- Kiaulienos kotletai
- Kepsniukai folijoje
- Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Kepenėlės su vaisiais
- Plovas
- Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
- Tomo šašlykai "Skanumėlis"
- Kiniškos šventės namuose
- Orkaitėje keptas paršelis
- Jautienos cimesas
- Guliašas su kiauliena
- Kepta šoninė
- Koldūnai su mėsa
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Lengvas Zuikis
Armėniški arba mini mantai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sultinys,
600 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Miltai,
300 gramų -
Vanduo, šalto,
200 mililitrų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jautienos faršas,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Krapai,
1 pundelis -
Kalendra,
1 pundelis -
Petražolės,
1 pundelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš 300 gramų miltų, druskos, aliejaus ir vandens užmaišyti tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipnoka. Suformuoti kamuoliuką ir palikti valandai.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti ir sumaišyti su faršu. Sudėti prieskonius, druską, smulkintus žalumynus.
Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dėti po nedidelį rutuliuką mėsos ir formuoti mantus.
Kepimo formą patepti aliejumi, sudeti mini mantus ir kepti orakaitėje 180 °C, kol šiek tiek apskrus. Tada supilti sultinį ir kepti dar 10-15 min.