| 800 gramų | jaučio inkstai |
| 2 vienetai | batonas (riekės) |
| 80 mililitrų | pienas |
| 2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 100 mililitrų | grietinė |
| 2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jautienos muštinis su svogūnais
-
Kibinai
-
Kiaulienos kepsnys su kmynais
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Turkiškas kebabas
-
Šutinta kiaulės galva su kopūstais
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Veršienos muštiniai
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Sūdyti kaimiški lašiniai
-
Triušienos kukuliai
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Kiaulienos išpjova po porais
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
Maltos jautienos vyniotiniai
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Jaučio inkstai,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
80 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
100 mililitrų -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.
Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.
Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.
