šiek tiek | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | bruknės |
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprasta vyšnių uogienė
- Marinuoti grybai
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Marinuoti pomidorai
- Konservuoti žirneliai
- Juodųjų serbentų uogienė
- Kriaušių kompotas
- Vyšnių uogienė
- Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
- Pomidorai su želatina
- Konservuotas vyšnių kompotas
- Juodųjų serbentų kompotas
- Konservuoti baravykai
- Obuolių ir moliūgų uogienė
- Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Cukinijų kompotas su svarainiais
- Braškių uogienė
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
Slyvos bruknėse
- Paruošimo laikas:
- Slyvos
- Cukrus
- Bruknės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.