Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.

Slyvos bruknėse
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek | slyvos |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | bruknės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Ievos uogienė
-
Slyvos bruknėse
-
Braškių kompotas
-
Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
-
Pomidorai savo sultyse
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Juodų serbentų uogienė
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Juodujų serbentų kompotas
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Konservuota adžika
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Mėlynių kompotas
-
Braškinė uogienė
Slyvos bruknėse
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Slyvos
- Cukrus
- Bruknės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti bruknių uogienę ar tyrę imant 1 kg uogų 0,5 kg cukraus. Ją pavirinti, kol išpylus ant lėkštelės, paviršiuje darosi plėvelė.
Bruknės sluoksniuojamos su slyvomis stikliniuose, moliniuose arba emaliuotuose induose.
Slyvos nuplaunamos virintu vandeniu, apdžiovinamos ir subadomos. 1 kg uogienės reikia apie 0,5 kg slyvų.
Apatinis ir viršutinis sluoksniai turi būti bruknių.
Uogienė išpilstoma karšta. Pripylus indus, leidžiama atvėsti. Kai paviršiuje užsideda plutelė, uždengiama spirituotu pergamentu ir užrišama plėvele.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...