500 gramų | miltai |
6 vienetai | obuoliai |
3 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | sviestas |
100 gramų | rudasis cukrus |
120 gramų | cukrus |
25 gramai | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | malto muskato |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tinginių pyragas
- Pyragas Velykoms
- Šlapias pyragas
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Varškės pyragas su jogurtu
- Šokoladinis kriaušių pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Karamelinis pyragas
- Skanausias varškės pyragas
- Bananų sufle
- Citrinų pyragas
- Apvalus „Napoleonas“
- Kriaušių pyragas
- Varškės pyragas
- Pyragas "Prie arbatos"
- Medaus pyragas su riešutais
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Pavasariškai žalias pyragas
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Šokoladinė vasara
Vasariškas obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Miltai,
500 gramų -
Obuoliai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sviestas,
200 gramų -
Rudasis cukrus,
100 gramų -
Cukrus,
120 gramų -
Cinamonas,
25 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Citrinų sultys
- Maltas muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošk tešlą: kambario temperatūros sviestą išsuk su cukrumi, sukdama po vieną sudėk trynius, suberk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyk tešlą.
Išklok tešla apvalią kepimo formą. Pasilik šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
Sumaišyk cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliok pyrago centre. Papuošk pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepk išplaktu kiaušinio baltymu.
Kepk iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.