1.5 kilogramo | miltai |
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | grietinė |
250 gramų | sviestas |
500 mililitrų | uogienė |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tinginių pyragas
- Pyragas Velykoms
- Šlapias pyragas
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Varškės pyragas su jogurtu
- Šokoladinis kriaušių pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Karamelinis pyragas
- Skanausias varškės pyragas
- Bananų sufle
- Citrinų pyragas
- Apvalus „Napoleonas“
- Kriaušių pyragas
- Varškės pyragas
- Pyragas "Prie arbatos"
- Medaus pyragas su riešutais
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Pavasariškai žalias pyragas
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Šokoladinė vasara
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
1.5 kilogramo -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Uogienė,
500 mililitrų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sodą suberti į grietinę, kiaušinius suplakti su cukrumi bei grietine, supilti garuose tirpintą sviestą ir išmaišyti. Supilti maždaug 1 kg miltų ir minkyti rankomis. Jei masė limpa prie rankų - dar reikia miltų. Kai tešla jau nelimpa prie rankų, reikia ją dar paminkyti ir dėti bent valandai į šaldytuvą.
Tada tešlą perskirti į 2 dalis. Vieną gabalą tarkuoti į skardą, pateptą taukais, pertepti uogiene ir vėl stambia tarka užtarkuoti tešlos.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 60 min. Krosnyje keptas pyragas dar skanesnis.
Komentarai (4)
-
...
2017-06-25 18:35
jus uzmirsote kepimo laika ir temperatura...