Tortas "Žvaigždė"
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
7 valgomieji šaukštai miltai (SPELTA)
5 vienetai kiaušiniai
6 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek druska
2 valgomieji šaukštai aliejus
500 gramų grietinė
2 pakeliai standiklis (grietinėlės)
šiek tiek cukrus (kremui, pagal skonį)
3 valgomieji šaukštai kakava
1 sauja riešutai
1 sauja pabarstukai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, berti miltus, persijotus su kepimo milteliais, druską, pilti aliejų, dėti kakavą ir maišyti iki vientisos masės.
2.
Paruoštą tešlą pilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, jį įsmeigus, bus sausas.
3.
Kremas:
Šaltą grietinę gerai išplakti, dėti standiklį ir cukrų (pagal skonį, dar galima įdėti truputį citrinos rūgšties).
4.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis, sutepti kremu, ir papuošti riešutais bei pabarstukais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas "Žvaigždė"

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, berti miltus, persijotus su kepimo milteliais, druską, pilti aliejų, dėti kakavą ir maišyti iki vientisos masės.

  2. Paruoštą tešlą pilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, jį įsmeigus, bus sausas.

  3. Kremas:
    Šaltą grietinę gerai išplakti, dėti standiklį ir cukrų (pagal skonį, dar galima įdėti truputį citrinos rūgšties).

  4. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis, sutepti kremu, ir papuošti riešutais bei pabarstukais.

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų