1 kilogramas | plekšnė (file) |
150 gramų | sviestas |
200 gramų | krekeriai |
0.3 vieneto | citrinos |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Kepta žuvis su petražolėmis
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Troškintas karpis raudonajame padaže
- Ant iešmo keptas ungurys
- Karpis, keptas orkaitėje
- Spalvota žuvies užkepėlė
- Žuvies spurgytės
- Virta žuvis tešloje
- Žuvis su garstyčiomis
- Žuvies kotletai su grybais
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Gurmaniškas lašišos kepsnys
- Eršketas šampane
- Keptas karpis pomidorų padaže
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Česnakinės čili krevetės "Firminės"
- Troškinta lydeka
- ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
- Virtas karšis
Plekšnės filė su plutele
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Plekšnė, file,
1 kilogramas -
Sviestas,
150 gramų -
Krekeriai,
200 gramų -
Citrinos,
1/3 vieneto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krekerius susmulkinti iki trupinių. Tai padaryti įdėjus krekerius į polietileninį užspaudžiamą maišą, traiškant su kočėlu. Arba įdėjus į smulkintuvą.
Išlydyti sviestą. Kiek pravėsusį supilti į krekerių trupinių masę. Gerai išmaišyti.
Plekšnės filė gabaliukus apibarstyti druska, pipirais, išspausti truputį citrinos sulčių.
Kepimo indą iškloti sviestiniu popieriumi. Ant jo sudėti paruoštus plekšnės kepsnelius. Ant kiekvieno plekšnės gabalėlio dėti krekerių masę, švelniai paspausti, kad priliptų.
Kepti iki ~ 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Priklausomai nuo žuvies storio.Patiekti su mėgstamu garnyru, daržovėmis.