350 gramų | krevetės be kevalo (vidutinio dydžio, šaldytos, virtos) |
400 mililitrų | grietinėlės (neriebi) |
200 gramų | saulėje džiovinti pomidorai (aliejuje) |
4 saujos | špinatai |
100 mililitrų | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
6 skiltelės | česnakas |
1 sauja | parmezano sūris (smulkiai tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.333333 arbatinio šaukštelio | džiovintas raudonėlis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryta lydeka
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Šutintas upėtakis
- Keptas karšis
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Lydekos kepsneliai
- Rūkytos žuvies užkepėlė
- Orkaitėje kepta žuvis
- Lašiša su vaisiais
- Marinuota stinta
- Kepta stinta su krapais
- Keptas karpis tešloje
- Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"
- Keptas upėtakis
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Silkė su svogūniukais
- Žuvies kotletai
- Lašiša „My little secret“
- Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
- Žuvis su garstyčiomis
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Krevetės be kevalo, vidutinio dydžio, šaldytos, virtos,
350 gramų -
Grietinėlė, neriebi,
400 mililitrų -
Saulėje džiovinti pomidorai, aliejuje,
200 gramų -
Špinatai,
4 saujos -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Česnakas,
6 skiltelės -
Parmezano sūris, smulkiai tarkuotas,
1 sauja -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiovintas raudonėlis,
1/3 arbatinio šaukštelio - Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krevetes atitirpiname, nupilame susidariusį skystį.
Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.
Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname porą minučių.
Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišydami, kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame sūrį ir išmaišome.
Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant, galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Komentarai (1)
-
Rita
2019-10-17 15:14
Labai skaniai gavosi, tik vienas pasiulymas, nepadauginkit riebalu, nes pomidorai aliejuje ( pilnai nenusausinsit), krevetes ant sviesto ir dar grietinele. As kaloriju neskaiciuoju ir man buvo labai skanu :)