| 350 gramų | krevetės be kevalo (vidutinio dydžio, šaldytos, virtos) |
| 400 mililitrų | grietinėlės (neriebi) |
| 200 gramų | saulėje džiovinti pomidorai (aliejuje) |
| 4 saujos | špinatai |
| 100 mililitrų | baltas vynas |
| 1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
| 6 skiltelės | česnakas |
| 1 sauja | parmezano sūris (smulkiai tarkuotas) |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 0.333333 arbatinio šaukštelio | džiovintas raudonėlis |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Lašiša su daržovėmis ir grybais
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Orkaitėje kepta lašiša
-
Spalvota žuvies užkepėlė
-
Virtas karšis su obuoliais
-
Karosai grietinėje
-
Troškinta žuvis
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Lašiša su bulvių ir morkų koše
-
Žuvies maltiniai
-
Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
-
Žuvis pagal Ingą
-
Tešloje kepti žuvies piršteliai
-
Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
-
Lašiša su daržovėmis
-
Keptas įdarytas karpis
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Žuvis padaže
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Krevetės be kevalo, vidutinio dydžio, šaldytos, virtos,
350 gramų -
Grietinėlė, neriebi,
400 mililitrų -
Saulėje džiovinti pomidorai, aliejuje,
200 gramų -
Špinatai,
4 saujos -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Česnakas,
6 skiltelės -
Parmezano sūris, smulkiai tarkuotas,
1 sauja -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiovintas raudonėlis,
1/3 arbatinio šaukštelio - Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krevetes atitirpiname, nupilame susidariusį skystį.
Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.
Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname porą minučių.
Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišydami, kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame sūrį ir išmaišome.
Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant, galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Komentarai (1)
-
Rita
2019-10-17 15:14
Labai skaniai gavosi, tik vienas pasiulymas, nepadauginkit riebalu, nes pomidorai aliejuje ( pilnai nenusausinsit), krevetes ant sviesto ir dar grietinele. As kaloriju neskaiciuoju ir man buvo labai skanu :)
