Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Autorius apie receptą: Patiekalo gaminimas neatima daug laiko (jei turite šviežias arba atitirpusias krevetes), todėl nereikės ilgai sukiotis prie puodų ir galėsite mėgautis skania vakariene ar Patiekalo gaminimas neatima daug laiko (jei turite šviežias arba atitirpusias krevetes), todėl nereikės ilgai sukiotis prie puodų ir galėsite mėgautis skania vakariene ar pietumis. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 gramų krevetės be kevalo (vidutinio dydžio, šaldytos, virtos)
400 mililitrų grietinėlės (neriebi)
200 gramų saulėje džiovinti pomidorai (aliejuje)
4 saujos špinatai
100 mililitrų baltas vynas
1 vienetas svogūnai (nedidelis)
6 skiltelės česnakas
1 sauja parmezano sūris (smulkiai tarkuotas)
2 valgomieji šaukštai sviestas
0.333333 arbatinio šaukštelio džiovintas raudonėlis
šiek tiek druska
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Krevetes atitirpiname, nupilame susidariusį skystį.
2.
Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
3.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
4.
Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.
5.
Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname porą minučių.
6.
Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišydami, kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame sūrį ir išmaišome.
7.
Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant, galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Patiekalo gaminimas neatima daug laiko (jei turite šviežias arba atitirpusias krevetes), todėl nereikės ilgai sukiotis prie puodų ir galėsite mėgautis skania vakariene ar ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Krevetes atitirpiname, nupilame susidariusį skystį.

  2. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.

  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.

  4. Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.

  5. Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname porą minučių.

  6. Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišydami, kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame sūrį ir išmaišome.

  7. Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant, galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


  • Rita 2019-10-17 15:14

    Labai skaniai gavosi, tik vienas pasiulymas, nepadauginkit riebalu, nes pomidorai aliejuje ( pilnai nenusausinsit), krevetes ant sviesto ir dar grietinele. As kaloriju neskaiciuoju ir man buvo labai skanu :)


Daugiau receptų