
350 gramų | krevetės be kevalo (vidutinio dydžio, šaldytos, virtos) |
400 mililitrų | grietinėlės (neriebi) |
200 gramų | saulėje džiovinti pomidorai (aliejuje) |
4 saujos | špinatai |
100 mililitrų | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
6 skiltelės | česnakas |
1 sauja | parmezano sūris (smulkiai tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.333333 arbatinio šaukštelio | džiovintas raudonėlis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Virtas karšis
-
Papuošta kepta lydeka
-
Lašišos apkepas
-
Lašišos faršo kepsneliai
-
Žuvies kukulaičiai
-
Žuvis padaže
-
Lašišų šašlykai
-
Folijoje kepta žuvis
-
Rūkytas Karpis
-
Žuvies paplotėliai
-
Žuvies pudingas
-
Virtas karšis su obuoliais
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Kepta jūros ešerio filė su grikiais
-
Firmiški žuvies kepsniukai
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Lašišos šašlykas su paprikomis
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Krevetės be kevalo, vidutinio dydžio, šaldytos, virtos,
350 gramų -
Grietinėlė, neriebi,
400 mililitrų -
Saulėje džiovinti pomidorai, aliejuje,
200 gramų -
Špinatai,
4 saujos -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Česnakas,
6 skiltelės -
Parmezano sūris, smulkiai tarkuotas,
1 sauja -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Džiovintas raudonėlis,
1/3 arbatinio šaukštelio - Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krevetes atitirpiname, nupilame susidariusį skystį.
Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min, kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto). Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes.
Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname porą minučių.
Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišydami, kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais. Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame sūrį ir išmaišome.
Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekiant, galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Komentarai (1)
-
Rita
2019-10-17 15:14
Labai skaniai gavosi, tik vienas pasiulymas, nepadauginkit riebalu, nes pomidorai aliejuje ( pilnai nenusausinsit), krevetes ant sviesto ir dar grietinele. As kaloriju neskaiciuoju ir man buvo labai skanu :)