800 gramų | kiškiena (marinuota) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | duona (džiūvesėliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | muskatas |
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Ryžių ir veršienos blyneliai
- Bačkonių suktinukas
- Steikai
- Kiaulienos karka
- Vyne troškintas triušis
- Kotletai su kiaušiniais
- Gardūs veršienos karbonadai
- Kotletai su kukurūzų kruopom
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Įdaryti piepagrybiai
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Keptos bulvės su mėsa
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Bulvių patiekalas
- Virtos naminės dešrelės
- Kiaulienos šašlykai greitai
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
Keptas kiškis
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena, marinuota,
800 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
0.5 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas - Duona, džiūvesėliai
- Juodieji pipirai
- Kadagio uogos
- Mairūnas
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.