800 gramų | avienos (nugarinė) |
20 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 stiklinės | acto (atskiestas 1:3) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
- Žuvis padaže
- Žuvies paplotėliai
- Kepsnys su persikais ir majonezu
- Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
- Skaniosios bulvės su sūrio užpilu
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Kiaulienos šonkauliukai
- Skanutėlis kiaulienos šašlykas
- Sotusis guliašas
- Folijoje kepta lašiša
- Bulvių apkepas su šparagais
- Šviežios bulvės su grietinės padažu
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Pica su saliami ir žirneliais
- Kiaulienos kepsneliai
- Pica su lašiša
- Spaghetti Carbonara su špinatais
- Citrininė karka su keptomis daržovėmis
- Traški vištiena
Kepta avienos nugarinė
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, nugarinė,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
20 gramų -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Juodieji pipirai, malti
- Lauro lapai
- Druska
-
Actas, atskiestas 1:3,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa 1—2 dienas palaikoma acto ar įprastame mėsos marinate. Vėliau nusausinama, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, dedama į keptuvą su trupučiu riebalų ir kepama orkaitėje ar krosnyje apie 1 val., palaistant esamu skysčiu. Vietoj išgaravusio skysčio įpilama sultinio ar karšto vandens. Prieš baigiant kepti, sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės ir dar patroškinama, kol daržovės suminkštėja. Iškepta aviena supjaustoma griežinėliais, sudedama į pakaitintą pusdubenį, apdedama virtomis ar keptomis bulvėmis, keptais svogūnais ir tiekiama su iškoštu ir pagardintu padažu, kuriame kepė. Padažą galima paduoti ir atskirai padažinėje.
Komentarai (3)
-
Ivetukas
2011-06-17 12:40
sekmadieni Gustavas tokia gi kepe ;-)