500 gramų | avienos |
3 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | migdolai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1.5 stiklinės | ryžiai |
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
3 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | krapai (smulkinti) |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys
- Guliašas su kiauliena
- Avienos šutinys su pupomis
- Troškinys su vištiena ir morkom
- Troškinta žąsiena
- Šviežių kopūstų troškinys su vištiena
- Troškinta kiauliena
- Itališkai troškintas triušis su citrininiu petražolių pagardu gremolata
- Avienos troškinys su ryžiais
- Lankašyro pietūs
- Vištienos paelija
- Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
- Kiaulienos išpjova su daržovėmis
- Kepenėlių troškinys
- Stirnienos troškinys
- Troškinys su faršu
- Keri viščiukas
- Vištiena su daržovemis
- Triušienos troškinys su ryžiais
- Vištiena su sojų daigais
Avienos pilavas
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
500 gramų -
Razinos,
3 valgomieji šaukštai -
Migdolai,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Ryžiai,
1.5 stiklinės -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
3 vienetai -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
-
Krapai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama, po to sudedama česnakas, stambiai supjaustyti svogūnai, įpilama truputį vandens. Prieš baigiant mėsą troškinti, suberiami perplauti, nusausinti ryžiai. Kai tik ryžiai pasidaro birūs, sukrečiamas pomidorų padažas, sudedami prieskoniai, įpilama truputį verdančio vandens, puodas uždengiamas dangčiu ir pastatomas ant mažos ugnies (kartkartėmis įpilama po truputį karšto vandens). Ryžiai turi išlikti birūs. Į ištroškintą pilavą tuoj pat supilama nuplautos razinos, migdolai ir smulkiai supjaustyti žalumynai. Puodas su patiekalu gerai įvyniojamas ir pastatomas į šiltą vietą. Valgyti paduodamas karštas.
Komentarai (5)
-
Danguole
2011-06-17 12:15
super pilavas :-*