
Stirnienos troškinys
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | stirniena (be kaulo) |
40 gramų | taukai (kiaulių) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
50 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
80 gramų | slyvos (džiovintos) |
0.8 stiklinės | grietinė |
0.8 stiklinės | acto (3%) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | kalendra |
šiek tiek | kadagio uogos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais. Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos. Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena bulgariškai
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Vištiena kinietiškai
-
Troškinta triušiena
-
Sotusis lauko troškinys greitai
-
Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
-
Vištiena grybų padaže
-
Troškinta veršiena su pievagrybiais
-
Kiauliena su imbieru
-
Kiaulienos troškinys su voveraitėmis
-
Vištienos ir bulvių čenachai
-
Jautienos čenakai
-
Tikro dzūko pietūs
-
Vištiena su ryžiais
-
Troškinti inkstai su citrina
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Paprastas lietuviškas troškinukas
-
Taškuoti sodžiaus kukuliukai
-
Fazano troškinys
-
Triušio kepsnys
Stirnienos troškinys
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, be kaulo,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
50 gramų -
Slyvos, džiovintos,
80 gramų -
Grietinė,
4/5 stiklinės -
Actas, 3%,
4/5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kalendra
- Kadagio uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais. Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos. Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Rasa
2024-08-19 10:50
Neparašyti kiek laiko troškinti,l
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...