10 vienetų | bulvių (pailgos) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | grybai (voveraitės) |
2 galvos | svogūnai |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdarytos bulvės
- Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
- Bulvinis paršelis Kalėdoms
- „Milžinų bulvės“
- Bulviniai vėdarai
- Sūrio kroketai
- Bulvės su grietine ir sūriu
- Bulvių paplotėliai
- Virtos bulvės su sviestu
- Linksmoji bulvių košė
- Virtų bulvių blynai
- Bulviniai pyragėliai su dešrelėmis
- Pyragas su bulvėmis
- Keptos armonikos
- Bulvių vyniotinis
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Studentiškos bulvės
- Mėsos apkepas
- Bulvių košė su "lepeškom"
Vyžos iš bulvių
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, pailgos,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Grybai, voveraitės,
400 gramų -
Svogūnai,
2 galvos -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Komentarai (1)
-
Man
2014-10-27 17:40
tai čia panašiau į klumpes :)