
Vyžos iš bulvių
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
10 vienetų | bulvių (pailgos) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | grybai (voveraitės) |
2 galvos | svogūnai |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
2.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
3.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
4.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos česnakinės bulvės
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Baltarusiški bulviniai
-
Bulvių vyniotinis
-
Bulvių košė su "lepeškom"
-
Bulvės įdarytos faršu
-
Plokštainis iš bulvių, su kumpiu
-
Baltarusiškas bulvių apkepas
-
Studentiškos bulvės
-
Bulvių armonikos
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Kugelis
-
Cukinijų ir bulvių apkepas
-
Sūrio kroketai
-
Bulviniai blynai iš tarkuotų bulvių
-
Bulvių ir cukinijų pyragas
-
Bulvių apkepas su šparagais
Vyžos iš bulvių
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, pailgos,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Grybai, voveraitės,
400 gramų -
Svogūnai,
2 galvos -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Reklama:
Komentarai (1)
-
Man
2014-10-27 17:40
tai čia panašiau į klumpes :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...