
Vyžos iš bulvių
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
10 vienetų | bulvių (pailgos) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | grybai (voveraitės) |
2 galvos | svogūnai |
300 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
2.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
3.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
4.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvinis paršelis Kalėdoms
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Skaniosios bulvytės
-
Bulviniai grybų sklindžiai
-
Bulvinė pica
-
Bulviniai blynai su mėsa
-
Kugelis
-
Bulviniai vėdarai
-
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsos ir varškės įdarais
-
Bulvių ir špinatų apkepas
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Bulvės su sūriu
-
Bulviškienė
-
Raganos kepsniukas
-
Baltarusiški bulviniai
-
Įdaryti bulvių kukuliai
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Irinos bulvių iešmeliai
-
Bulvių patiekalas
-
Bulviniai blynai su morkomis
Vyžos iš bulvių
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, pailgos,
10 vienetų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Grybai, voveraitės,
400 gramų -
Svogūnai,
2 galvos -
Sūris, fermentinis,
300 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Reklama:
Komentarai (1)
-
Man
2014-10-27 17:40
tai čia panašiau į klumpes :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...