Turkiška avienos sriuba
INGREDIENTAI:
        | 500 gramų | avienos | 
| 0.5 stiklinės | ryžiai | 
| šiek tiek | žalumynų (sriubai) | 
| 2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) | 
| 1 stiklinė | jogurtas | 
| 1 vienetas | citrinos (išspausta) | 
| šiek tiek | druska | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        Mėsa išverdama 1,25L negausiai pasūdyto vandens kartu su nuvalytais ir smulkiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais. Ryžiai perplaunami ir išverdami perkoštame sultinyje. Tryniai, jogurtas ir išspaustos citrinos sultys atsargiai išsukama ir, nuolat maišant, supilama į nuo ugnies nukeltą karštą sriubą.
                            Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Makaronų sriuba su daržovėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Raugintų kopūstų sultinys
             - 
                
                                        
                                    
                Sūrio ir duonos sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Šiuolaikiška blėkų sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Rūgščiai aštri kinietiška sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Persikais, muskatu, česnakais  pagardinta kiaulienos sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Margaritos šaltibarščiai
             - 
                
                                        
                                    
                Sriuba "Čili"
             - 
                
                                        
                                    
                Žirnių sriuba lenkiškai
             - 
                
                                        
                                    
                Saldi agrastų sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Šalta obuolių sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Daržovių sriuba su šonine
             - 
                
                                        
                                    
                Sriuba "Charčio"
             - 
                
                                        
                                    
                Rugpjūčio skonis
             - 
                
                                        
                                    
                Svogūnienė su aviena
             - 
                
                                        
                                    
                Daržovių sriuba su vištienos kukuliais
             - 
                
                                        
                                    
                Kiškio kopūstų sriuba
             - 
                
                                        
                                    
                Angliška sriuba iš veršio galvos
             - 
                
                                        
                                    
                Ukrainietiški barščiai
             - 
                
                                        
                                    
                Pievagrybių sriuba
             
Turkiška avienos sriuba
                Komentarai:
                7
            
                        
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - 
                                                            
                                                            Aviena, 
500 gramų  - 
                                                            
                                                            Ryžiai, 
0.5 stiklinės  - Žalumynai, sriubai
 - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, tryniai, 
2 vienetai  - 
                                                            
                                                            Jogurtas, 
1 stiklinė  - 
                                                            
                                                            Citrinos, išspausta, 
1 vienetas  - Druska
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Mėsa išverdama 1,25L negausiai pasūdyto vandens kartu su nuvalytais ir smulkiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais. Ryžiai perplaunami ir išverdami perkoštame sultinyje. Tryniai, jogurtas ir išspaustos citrinos sultys atsargiai išsukama ir, nuolat maišant, supilama į nuo ugnies nukeltą karštą sriubą.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (7)
- 
        Arvydas Z
        2012-11-03 00:10
    
        Ypatingoji avienos savybė - ji įgyja geriausią skonį ir aromatą apkepinant: pakepinti smulkintus svogūnus ir morkas alyvų aliejuje iki lengvo pasikaramelizavimo, tada sudėti mažais gabaliukais pjaustytą avieną, kuri kepinant dar prisigeria svogūnų ir morkų aromato bei skonio... ir tik tada pilti sultinį ar vandenį, dėti daržoves ir kt....
 - 
        Gapsiukas
        2010-02-03 23:10
    
        nem nem :super:
 
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        