Trijų skonių pynė
AUTORIUS:
Jolanta.M
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai kiaušiniai
3 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
4 valgomieji šaukštai sviestas (tirpintas)
šiek tiek miltai
7 gramai mielės (sausos)
500 mililitrų pienas (šiltas)
Įdarui:
3 pakeliai varškė (( jeigu varškė bus skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiūvėsėlių))
5 valgomieji šaukštai cukrus ( galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios)
2 arbatiniai šaukšteliai kakava
4 arbatiniai šaukšteliai aguonų (sausos)
1 vienetas citrinos ((žievė) nutarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles užpilame 2 dideliais šaukštais vandens (drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus. Leisti pakilti.
Visus kitus produktus sudedame į dubenį. Jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) ir minkome tol , kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Stalą barstome miltais, o tešlą padaliname į 3 dalis .
2.
Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis .Į vieną tešlos dalį sudedame kakavą , į antrą - aguonas , į trečią sudedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
Jei matote , kad varškė per skysta , įdėkite po 2 valg. šaukštus džiūvėsėlių.
3.
Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą , ant jo dedate varškę ir susukam i volelį. Taip padarom tris volelius su skirtingais skoniais, o iš jų supiname pynę. Ją aptepame vandeniu ,plaktu kiaušiniu, apibarstome riešutais ir kildiname apie 1 val.
4.
Pašauname į orkaitę (180 - 200°C) ir kepame apie pusvalandį .

Populiariausi receptai šią savaitę

Trijų skonių pynė

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Įdarui:
  • Varškė, ( jeigu varškė bus skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiūvėsėlių), 3 pakeliai
  • Cukrus, galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios, 5 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aguonos, sausos, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, (žievė) nutarkuota, 1 vienetas
Gaminimo eiga:
  1. Mieles užpilame 2 dideliais šaukštais vandens (drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus. Leisti pakilti.
    Visus kitus produktus sudedame į dubenį. Jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
    Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) ir minkome tol , kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Stalą barstome miltais, o tešlą padaliname į 3 dalis .

  2. Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis .Į vieną tešlos dalį sudedame kakavą , į antrą - aguonas , į trečią sudedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
    Jei matote , kad varškė per skysta , įdėkite po 2 valg. šaukštus džiūvėsėlių.

  3. Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą , ant jo dedate varškę ir susukam i volelį. Taip padarom tris volelius su skirtingais skoniais, o iš jų supiname pynę. Ją aptepame vandeniu ,plaktu kiaušiniu, apibarstome riešutais ir kildiname apie 1 val.

  4. Pašauname į orkaitę (180 - 200°C) ir kepame apie pusvalandį .

Receptą atsiuntė Jolanta.M
Reklama:

Komentarai (1)


  • E.N. 2014-11-09 21:04

    O kiek miltu? :)
    Ir kam reikia aptepti vandeniu? Vien kiausiniu negana? :)


Daugiau receptų