Totoriška aviena su garstyčių padažu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų avienos
1 skiltelė česnakas
1 arbatinis šaukštelis druska
1 valgomasis šaukštas garstyčios (prancūziškos)
0.25 arbatinio šaukštelio kvapieji pipirai
2 valgomieji šaukštai sviestas (tirpintas)
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
250 mililitrų grietinė
2 valgomieji šaukštai pomidorų pasta
150 mililitrų raudonas vynas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir sutrinti. Mėsą įtrinti sutrintu česnaku, sumaišytu su garstyčiomis, pipirais bei tirpinti sviestu ir dėti į keptuvą.
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Totoriška aviena su garstyčių padažu

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir sutrinti. Mėsą įtrinti sutrintu česnaku, sumaišytu su garstyčiomis, pipirais bei tirpinti sviestu ir dėti į keptuvą.
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.

Reklama:

Komentarai (4)


  • vireja 2017-02-09 16:16

    gal nieko,bet kodel neparasote,kiek min,kepti,bei laikyti folijoje,Diekui


  • G 2014-04-28 10:34

    Paprasta pagaminti ir labai skanu. Bijojau imtis avienos, o kai skaniai pavyko, labai džiaugiausi. Ačiū!


  • Daina 2011-06-17 12:44

    visai neblogai gavosi %-) :super:


Daugiau receptų