| 800 gramų | avienos |
| 1 skiltelė | česnakas |
| 1 arbatinis šaukštelis | druska |
| 1 valgomasis šaukštas | garstyčios (prancūziškos) |
| 0.25 arbatinio šaukštelio | kvapieji pipirai |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas (tirpintas) |
| 1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
| 250 mililitrų | grietinė |
| 2 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
| 150 mililitrų | raudonas vynas |
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sprandinės kepsnys su morkomis
-
Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
-
Bačkonių suktinukas
-
Kiaulienos šašlykai
-
Tradiciniai šašlykai
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
-
Kukuliai su padažu
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Italijos kukuliai
-
Vyne troškintas triušis
-
Faršo apkepas su daržovėmis
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Kepta menkė
-
Kiauliena su aguročiais
-
Spageti su kukuliais
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Farširuotas žiedinis kopūstas
-
Šutinta kiškiena
-
Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
-
Jautiena gurmanams
Totoriška aviena su garstyčių padažu
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Garstyčios, prancūziškos,
1 valgomasis šaukštas -
Kvapieji pipirai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Sviestas, tirpintas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
250 mililitrų -
Pomidorų pasta,
2 valgomieji šaukštai -
Raudonas vynas,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir sutrinti. Mėsą įtrinti sutrintu česnaku, sumaišytu su garstyčiomis, pipirais bei tirpinti sviestu ir dėti į keptuvą.
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
Komentarai (4)
-
vireja
2017-02-09 16:16
gal nieko,bet kodel neparasote,kiek min,kepti,bei laikyti folijoje,Diekui
-
G
2014-04-28 10:34
Paprasta pagaminti ir labai skanu. Bijojau imtis avienos, o kai skaniai pavyko, labai džiaugiausi. Ačiū!
-
Daina
2011-06-17 12:44
visai neblogai gavosi %-) :super:
