| 8 vienetai | obuoliai | |
| 300 gramų | miltai | |
| 220 gramų | rudasis cukrus | |
| 100 gramų | sviestas | |
| 80 gramų | sviestas (minkštas) | |
| 3 valgomieji šaukštai | grietinė | |
| 2 valgomieji šaukštai | citrinos žievelė | |
| 1 žiupsnelis | druska | |
| Patiekiant: | ||
| šiek tiek | ledai | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Morkų pyrago gaminimas
-
Žydų meduolis
-
Vasaros slyvų pyragas
-
Pyragas - naikintuvas
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
-
Morkų pyragas su riešutais
-
Bulka "Pynutė"
-
Varškės pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Šokoladinis pyragas su riešutais
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Elzaso tortas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
-
Pyragas "Karpatai"
-
Bananinis pyragas
-
Minkštutis obuolių pyragas
-
Papajaus pyragėliai
-
Apkepas „Greitukas“
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
8 vienetai -
Miltai,
300 gramų -
Rudasis cukrus,
220 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Sviestas, minkštas,
80 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinos žievelė,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Ledai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išminkome su miltais ir žiupsneliu druskos. Dedame grietinę, jeigu tešla per sausa ir biri įpilame šlakelį vandens. Užminkytą tešlą dedame bent valandai į šaldytuvą.
Obuolius nulupame, supjaustome į keturias dalis ir išimame sėklas. Kad obuoliai nepajuostų, apšlakstome citrinos sultimis ir išmaišome obuolius. Obuolius paliekame pastovėti, kol ruošime karamelę.
Ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, tada beriame rudąjį cukrų ir padidiname truputį temperaturą, kol cukrus išsilydys ir masė taps panaši į karamelę.
Karamelę supilame citrinos žievelę ir obuolius. Viska gerai išmaišome, uždengiame ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
Neišsigąskite, jeigu karamele sušoks į gumulėlius, vėliau ji nuo šilumos išsileis.
Apvalią kepimo skardą patepame sviestu. Dedame obuolius su karameliniu padažu.
Tešlą iškočiojame plonai ir užklojame obuolius, jeigu tešla didesnė, tai apkamšome obuolius.
Orkaitę įkaitintame iki 200 laipsniu temperatūros ir kepame apie 30 minučių, kol tešlos sluoksnis gražiai pagels.
Iškepusį pyragą tiekti karštą su šaltais ledais. Skanaus!
