Iš mėsos ir prieskonių išverdamas sultinys. Kopūstai supjaustomi kvadratėliais, perpilami verdančiu vandeniu ir sudedami į perkoštą sultinį. Kiek pavirus, suberiama tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopūstai suminkštėja, sudedami svieste pakepinti ir sultiniu praskiesti miltai, lauro lapeliai, pipirai, pomidorų tyrė, pasūdoma ir dar trumpai paverdama.
Prieš tiekiant, užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais.

Šviežių kopūstų sriuba su mėsa
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | poras |
1 arbatinis šaukštelis | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
600 gramų | kiauliena (ar jautiena) |
700 gramų | kopūstai |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
3 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
2 litrai | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Pomidorų sriuba su mėsa
-
Vegetariška avinžirnių sriuba
-
Špinatų ir rūgštynių sriuba su šviežia šonine
-
Baltųjų pupelių sriuba su daržovėmis
-
Obuolių ir erškėtuogių sriuba
-
Vištų širdelių ir raugintų agurkų sriuba
-
Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
-
Apelsinų sriuba
-
Lapienė su mėsa
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Maitiška bulvienė su širdimi
-
Kreminė bulvių sriubytė
-
Špinatų sriuba su sūriu
-
Porų trinta sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Ryžių sriuba vakarui
-
Sūrio sriuba
-
Trinta cukinijų sriuba
-
Sriuba su perlinėm kruopom
Šviežių kopūstų sriuba su mėsa
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Salierai
- Poras
-
Sviestas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiauliena, ar jautiena,
600 gramų -
Kopūstai,
700 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Lauro lapai, lapeliai,
3 vienetai - Juodieji pipirai
- Druska
-
Vanduo,
2 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iš mėsos ir prieskonių išverdamas sultinys. Kopūstai supjaustomi kvadratėliais, perpilami verdančiu vandeniu ir sudedami į perkoštą sultinį. Kiek pavirus, suberiama tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopūstai suminkštėja, sudedami svieste pakepinti ir sultiniu praskiesti miltai, lauro lapeliai, pipirai, pomidorų tyrė, pasūdoma ir dar trumpai paverdama.
Prieš tiekiant, užbalinama grietine ir apibarstoma žalumynais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
(anonimas)
2010-08-13 18:02
porai su salierais yra zalumnynai :)
-
Goda
2009-09-17 11:42
o prie ko čia vegetariškas, jei su Knysliuko sultiniu? :galvoju:
-
Ignsss
2009-06-27 13:58
Na receptas kaip matau surašytas visiškai ne nuosekliai pagal paruošima puse ingredientų nereikia kur porai su salierais?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...