Karamelizuotas keptas kumpis
AUTORIUS:
Almina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 kilogramai kiaulės kumpis
300 mililitrų persikų džemas
400 mililitrų persikai (konservuoti)
2 valgomieji šaukštai garstyčios
2 valgomieji šaukštai imbieras (šaknis)
2 skiltelės česnakas
3 valgomieji šaukštai medus
1 vienetas citrinos
2 arbatiniai šaukšteliai druska
1 arbatinis šaukštelis penkių pipirų mišinys
2 arbatiniai šaukšteliai rozmarinas (džiovinti)
5 vienetai lauro lapų
1 saujelė gvazdikėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.
2.
Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus sudėti į garstyčias, kartu sudėti imbierą, cukrų, išspausti citrinos sulčių ir ,pastoviai maišant, virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Paruošta glazūra (daugiau kaip pusė viso kiekio) aptepti kumpį.
Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).


Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).

Populiariausi receptai šią savaitę

Karamelizuotas keptas kumpis

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.

  2. Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus sudėti į garstyčias, kartu sudėti imbierą, cukrų, išspausti citrinos sulčių ir ,pastoviai maišant, virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Paruošta glazūra (daugiau kaip pusė viso kiekio) aptepti kumpį.
    Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).


    Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).

Receptą atsiuntė Almina
Reklama:

Komentarai (4)


  • vida 2014-04-22 15:39

    Skanu


Daugiau receptų