Šernienos kepsnys
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
| 5 kilogramai | šerniena (kumpis) |
| 125 gramai | kiaulienos lašiniai |
| 250 gramų | sviestas |
| 1 stiklinė | raudonas vynas |
| 1 stiklinė | sultinys |
| 2 valgomieji šaukštai | juodieji serbentai (sultys) |
| 2 valgomieji šaukštai | aviečių (sultys) |
| 3 vienetai | gvazdikėliai |
| 4 vienetai | kadagio uogos |
| 2 vienetai | juodieji pipirai |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 1 vienetas | duona (plutelė) |
| 1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
-
Kepsniukai folijoje
-
Kapota keri mėsa
-
Kepta menkė
-
Sauliaus kibinai
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Kalakutienos maltiniai
-
Guliašas su šafranu
-
Paprasti balandėliai
-
Indiškai kepta kiauliena
-
Grikių kotletai su mėsa
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Naminiai mėsainiai
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Virtiniai su mėsa
-
Stirnienos kumpis
-
Mineralinis šašlykas
-
Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
-
Keptos kepenėlės su obuoliais
-
Jautienos kepsneliai su apelsino aromatu
Šernienos kepsnys
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, kumpis,
5 kilogramai -
Kiaulienos lašiniai,
125 gramai -
Sviestas,
250 gramų -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Sultinys,
1 stiklinė -
Juodieji serbentai, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Avietės, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kadagio uogos,
4 vienetai -
Juodieji pipirai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Duona, plutelė,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-27 22:30
:-D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
