
Šernienos kepsnys
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
5 kilogramai | šerniena (kumpis) |
125 gramai | kiaulienos lašiniai |
250 gramų | sviestas |
1 stiklinė | raudonas vynas |
1 stiklinė | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | juodieji serbentai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | aviečių (sultys) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
4 vienetai | kadagio uogos |
2 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | duona (plutelė) |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šonkauliukai
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Kiaulienos išpjova po porais
-
Kiaulienos šašlykai
-
Koldūnai su mėsa
-
Keptas kumpis
-
Kibinai "Su meile"
-
Lengvas Zuikis
-
Šašlykai citrinų marinate
-
Klasikinis sprandinės šašlykas
-
Keptas kiaulienos kumpis
-
Įdaryti makaronai
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Kebabas ant iešmo
-
Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
-
Šašlykai gurmanams
-
Kotletukai ant laužo
-
Strėvos suktinis kitaip
-
Įdaryta kiaulienos šoninė
-
Keptas paršelis
Šernienos kepsnys
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, kumpis,
5 kilogramai -
Kiaulienos lašiniai,
125 gramai -
Sviestas,
250 gramų -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Sultinys,
1 stiklinė -
Juodieji serbentai, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Avietės, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kadagio uogos,
4 vienetai -
Juodieji pipirai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Duona, plutelė,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Reklama:
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-27 22:30
:-D
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...