5 kilogramai | šerniena (kumpis) |
125 gramai | kiaulienos lašiniai |
250 gramų | sviestas |
1 stiklinė | raudonas vynas |
1 stiklinė | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | juodieji serbentai (sultys) |
2 valgomieji šaukštai | aviečių (sultys) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
4 vienetai | kadagio uogos |
2 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | duona (plutelė) |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avienos šonkauliukai
- Steikai
- Sprandinės kepsnys su morkomis
- Aštrūs mamos kotletukai
- Keptos bulvės su mėsa
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
- Kepsniai su sūriu
- Jautienos didkepsnis su pistacijomis
- Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
- Keptų kepenų gaminimas
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Kotletai lenkiškai
- Šašlykas majoneze
- Kepta jautiena
- Jautienos maltinukai
- Dzūkiški kukulaičiai
- Rostbifas
- Stirnos nugarinė
- Uzbekiškas šašlykas
- Šašlykai su majonezu
Šernienos kepsnys
- Paruošimo laikas:
-
Šerniena, kumpis,
5 kilogramai -
Kiaulienos lašiniai,
125 gramai -
Sviestas,
250 gramų -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Sultinys,
1 stiklinė -
Juodieji serbentai, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Avietės, sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kadagio uogos,
4 vienetai -
Juodieji pipirai,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Duona, plutelė,
1 vienetas -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.
Komentarai (5)
-
(anonimas)
2009-07-27 22:30
:-D