Šernienos kepsnys
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
5 kilogramai šerniena (kumpis)
125 gramai kiaulienos lašiniai
250 gramų sviestas
1 stiklinė raudonas vynas
1 stiklinė sultinys
2 valgomieji šaukštai juodieji serbentai (sultys)
2 valgomieji šaukštai aviečių (sultys)
3 vienetai gvazdikėliai
4 vienetai kadagio uogos
2 vienetai juodieji pipirai
1 vienetas svogūnai
1 vienetas duona (plutelė)
1 arbatinis šaukštelis krakmolas
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šernienos kepsnys

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kumpio oda nulupama, mėsa išmušama, ištrinama druska, prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių. Įdėjus į skardą, kumpis apipilamas ištirpintu sviestu, įdedamas supjaustytas svogūnas ir prieskoniai. Kepamas 2—2,5 valandas palaistant vynu, sultiniu ir kepsnio sultimis. Kad kepsnio padažas būtų tirštesnis, į jį įdedama duonos pluta. Iškepęs kumpis atvėsinamas, likęs padažas perkošiamas, supilamas šaltame vandenyje ištirpintas bulvių krakmolas ir maišant užvirinamas. Padažas pasūdomas, supilamos aviečių ir serbentų sultys. Padažu užpilamas kepsnys. Kepsnys supjaustomas, sudedamas į lėkštę, atskirai paduodamas likęs padažas.

Reklama:

Komentarai (1)


  • (anonimas) 2009-07-27 22:30

    :-D


Daugiau receptų