Tešlai: | ||
200 gramų | miltai | |
100 gramų | sviestas | |
2 vienetai | kiaušinių trynių | |
2 valgomieji šaukštai | vanduo | |
Įdarui: | ||
200 gramų | alyvuogių | |
160 gramų | konservuoto tuno (savo sultyse) | |
100 mililitrų | grietinėlės | |
12 vienetų | vyšninių pomidorų | |
2 vienetai | kiaušinių baltymais | |
60 gramų | kietasis sūris | |
1 vienetas | svogūnai | |
2 skiltelės | česnakas | |
1 žiupsnelis | provanso žolelės | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
- Obuolių pyragas su meile
- Lengvas pyragas
- Pyragas "Vasarą palydint"
- Pyragas "Balta-juoda"
- Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Velykinis varškės traputis
- Pyragas Velykoms
- Varškės pyragas
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Šokoladinis pyragas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Tiramisu
- Vanilinis obuolių pyragas
- Gardusis slyvų pyragas
- Obuolių pyragas su džemu
Rudens pyragas su sūriu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušinių tryniai,
2 vienetai -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Alyvuogės,
200 gramų -
Konservuotas tunas, savo sultyse,
160 gramų -
Grietinėlė,
100 mililitrų -
Vyšniniai pomidorai,
12 vienetų -
Kiaušinių baltymai,
2 vienetai -
Kietasis sūris,
60 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Provanso žolelės,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia reikia užmaišyti tešlą. Sviestą sutarkuoti, sudėti kiaušinių trynius, miltus, vandenį ir išminkyti. Suvynioti į plėvelę ir 1 val. Įdėti į šaldytuvą.
Kai tešla atšals, ją iškočioti ir iškloti formą. Subadyti šakute ir pašauti į 180 C orkaitę apie 10-15 min.
Paruošti įdarą: svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir pakepti.
Tuną nusunkti ir sumaišyti su svogūnais. Kai padas iškeps, sudėti įdarą. Ant apačios sudėti tuną, tada alyvuoges ir pusiau perpjautus pomidoriukus, užbarstyti sūrį. Kiaušinio baltymą išplakti, supilti grietinėlę, įdėti žiupsnelįį druskos ir pipirų, provanso prieskonių. Kepti 180 C orkaitėje apie 30 min.