5 kilogramai | burokėliai |
150 gramų | druska |
4 litrai | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdyti agurkai
- Marinuoti agrastai
- Uogienė iš uogų arba vaisių
- Pomidorai savo sultyse be odelių
- Konservuotos paprikos
- Kaukazinių slyvaičių uogienė
- Aviečių uogienė
- Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
- Raudonųjų serbentų uogienė
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Sūdyti pomidorai
- Agrastų marmeladas
- Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Vyšnių kompotas
- Braškinė uogienė
- Agrastų uogienė
- Aguročių ir juodųjų serbentų uogienė
- Juodųjų serbentų džemas
Rauginti burokėliai
-
Burokėliai,
5 kilogramai -
Druska,
150 gramų -
Vanduo,
4 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą.
Komentarai (7)
-
Angelija
2018-10-05 09:42
I inda , kuriame bus rauginami burokeliai ri=eikia ideti ruginiu miltu ir uzplikyti karstu virintu vandeniu . Nuluptus burokelius isvirti , palaukti kol visai atves ir su visu vandeniu , kuriame vire burokeliai , supilti i inda su uzplikytais miltais . Uzdengti marle . Vietoj miltu galima panaudoti ko juodziausia rugine duona . Labai skanu . Taip raugindavo mamo mama daug metu atgal .
-
zita
2012-10-01 16:05
mes ragindavome ir pasarinius buroku, jie dar saldesni ir gaunasi skaniai del spalvos galima deti ir raudonuju burokeliu :super: