Agurkus švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu bei palaikau, kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta. Tada agurkus sudedu į švarius stiklainius, užpilu verdančiu marinatu,užsuku dangtelius ir apverčiu stiklainius. Juos šiltai apkloju ir taip laikau, kol stiklainiai atšąla.
Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,o juos sudedu į verdantį marinatą. Trumpai pavirus, juos išimu.
Marinuoti agurkai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 1 litras | vanduo |
| 5 valgomieji šaukštai | cukrus |
| 1 valgomasis šaukštas | druska |
| 100 gramų | acto |
| šiek tiek | agurkų ((1 l stiklainiui)) |
| šiek tiek | prieskoniai (krapai, vyšnių lapai, česnakai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grybai svieste
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Sūdyti agurkai
-
Konservuoti grybai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Marinuoti pomidorai
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Rauginti agurkėliai
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Marinuoti agrastai
-
Cukinijų užkandis
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Marinuoti burokeliai
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Pomidorų ir čili padažas
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
Marinuoti agurkai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vanduo,
1 litras -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Actas,
100 gramų - Agurkai, (1 l stiklainiui)
- Prieskoniai, krapai, vyšnių lapai, česnakai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Agurkus švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu bei palaikau, kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta. Tada agurkus sudedu į švarius stiklainius, užpilu verdančiu marinatu,užsuku dangtelius ir apverčiu stiklainius. Juos šiltai apkloju ir taip laikau, kol stiklainiai atšąla.
Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,o juos sudedu į verdantį marinatą. Trumpai pavirus, juos išimu.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Daiva
2016-07-28 18:53
Manau nevykes receptas. Faktas, kad per daug cukraus (užtat tuoj ir pabalo), per mažai druskos 1 litrui vandens marinato. Nors čia gal skonio reikalas, svarbu kad per žiemą laikytųsi.
-
renata
2015-08-09 13:35
Kazko nedaraset nes viska padariau pagal recepta o jie pastovejo puse dienos ir pabalo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
