Agurkus švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu bei palaikau, kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta. Tada agurkus sudedu į švarius stiklainius, užpilu verdančiu marinatu,užsuku dangtelius ir apverčiu stiklainius. Juos šiltai apkloju ir taip laikau, kol stiklainiai atšąla.
Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,o juos sudedu į verdantį marinatą. Trumpai pavirus, juos išimu.

Marinuoti agurkai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras | vanduo |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
100 gramų | acto |
šiek tiek | agurkų ((1 l stiklainiui)) |
šiek tiek | prieskoniai (krapai, vyšnių lapai, česnakai) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Sveikas lečo be acto
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Rauginti agurkai
-
Sūdyti grybai
-
Skanusis daržovių šašlykas
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Sūdytos rūgštynės
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Erškėtrožių uogienė
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Marinuotos voveraitės
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Konservuoti burokėliai
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Marinuotos vyšnios
Marinuoti agurkai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vanduo,
1 litras -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Actas,
100 gramų - Agurkai, (1 l stiklainiui)
- Prieskoniai, krapai, vyšnių lapai, česnakai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Agurkus švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu bei palaikau, kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta. Tada agurkus sudedu į švarius stiklainius, užpilu verdančiu marinatu,užsuku dangtelius ir apverčiu stiklainius. Juos šiltai apkloju ir taip laikau, kol stiklainiai atšąla.
Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,o juos sudedu į verdantį marinatą. Trumpai pavirus, juos išimu.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Daiva
2016-07-28 18:53
Manau nevykes receptas. Faktas, kad per daug cukraus (užtat tuoj ir pabalo), per mažai druskos 1 litrui vandens marinato. Nors čia gal skonio reikalas, svarbu kad per žiemą laikytųsi.
-
renata
2015-08-09 13:35
Kazko nedaraset nes viska padariau pagal recepta o jie pastovejo puse dienos ir pabalo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...