Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
10 vienetų | kvapieji pipirai |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
šiek tiek | agurkų |
1 litras | vanduo |
120 mililitrų | acto (9%) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
1 vienetas | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti burokėliai
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Rauginti agurkai
-
Rauginti agurkėliai
-
Sūdyti grybai
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Grybai svieste
-
Rūgštynės žiemai
-
Sūdyti pomidorai
-
Sūdyti agurkai
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Marinuoti agurkai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Agurkai
-
Vanduo,
1 litras -
Actas, 9%,
120 mililitrų -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Krapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Seimininke
2017-02-12 06:53
Kam kaitinti stiklainius jei agurkus dedam nesterilius o nuplautus saltam vandeny...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...