Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 10 vienetų | kvapieji pipirai |
| 3 valgomieji šaukštai | cukrus |
| 1 valgomasis šaukštas | druska |
| šiek tiek | agurkų |
| 1 litras | vanduo |
| 120 mililitrų | acto (9%) |
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
| 1 vienetas | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Pomidorų ir čili padažas
-
Cukinijų užkandis
-
Konservuotos rūgštynės
-
Marinuota cukinija
-
Marinuota paprika su medumi
-
Pomidorai su želatina
-
Marinuotos paprikos
-
Marinuoti pomidorai
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Sūdyti agurkai
-
Sūdytos rūgštynės
-
Marinuoti agrastai
-
Cukinijų pagardas žiemai
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Agurkai
-
Vanduo,
1 litras -
Actas, 9%,
120 mililitrų -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Krapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Seimininke
2017-02-12 06:53
Kam kaitinti stiklainius jei agurkus dedam nesterilius o nuplautus saltam vandeny...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
