10 vienetų | kvapieji pipirai |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
šiek tiek | agurkų |
1 litras | vanduo |
120 mililitrų | acto (9%) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
1 vienetas | krapai |
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Konservuoti baravykai
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Konservuoti grybai
- Marinuoti grybai
- Sūdyti agurkai
- Cukinijos žiemai
- Marinuoti kiaušiniai
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Saldžiarūgštis padažas žiemai
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Marinuotos daržovės (su aštriu „Pikant fix“)
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Marinuoti agurkai
- Konservuotos cukinijos su pomidorais
- Marinuoti agrastai
- Pomidorai su želatina
- Rauginti agurkėliai
- Marinuoti burokeliai
- Cukinijų pagardas žiemai
- Marinuoti žiediniai kopūstai
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
- Paruošimo laikas:
-
Kvapieji pipirai,
10 vienetų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Agurkai
-
Vanduo,
1 litras -
Actas, 9%,
120 mililitrų -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Krapai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus. Pamirkykite sūdytame, karštame vandenyje 2-3 minutes. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių. Stiklainius pridenkite (neužsukite) dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 10-15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo). Tuomet užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.
Komentarai (2)
-
Seimininke
2017-02-12 06:53
Kam kaitinti stiklainius jei agurkus dedam nesterilius o nuplautus saltam vandeny...