
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Grybų sultys
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Gervuogių kompotas su obuoliais
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Mišrainė su ryžiais
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Braškių uogienė
-
Juodųjų serbentų uogienė
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Konservuoti baklažanai su daržovėmis
-
Lietuviška obuolienė
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Marinuoti kopūstai su daržovėmis
-
Parauginti agurkai
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Juodųjų serbentų drebučiai
-
Rauginti kopūstai
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.