| 2 kilogramai | obuoliai |
| 1 kilogramas | cukrus |
| 2 vienetai | citrinos |
| 1 vienetas | imbieras (šaknis) |
| šiek tiek | muskatas (maltas) |
| šiek tiek | kardamonas |
| šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti kiaušiniai
-
Konservuoti pomidorai
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Rabarbarų kompotas
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Mėlynių uogienė
-
Agurkų mišrainė
-
Džiovinti grybai
-
Juodų serbentų uogienė
-
Konservuotos rūgštynės
-
Rabarbarų uogienė
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Paprikia su medum
-
Marinuotas geltonų slyvų saldžiarūgštis padažas
-
Cukinijų užkandis
-
Bruknės savo sultyse
-
Obuolių sultys
-
Aviečių uogienė- džemas
Itališka obuolienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.
