| 2 kilogramai | obuoliai |
| 1 kilogramas | cukrus |
| 2 vienetai | citrinos |
| 1 vienetas | imbieras (šaknis) |
| šiek tiek | muskatas (maltas) |
| šiek tiek | kardamonas |
| šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Pikantiški pomidorai su cinamonu
-
Vasara stiklainyje
-
Marinuoti agrastai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Obuolių sultys
-
Vyšnių kompotas
-
Marinuotos voveraitės
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Rauginti agurkai
-
Rabarbarų tyrė
-
Ievos uogienė
-
Konservuoti grybai
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
-
Marinuoti agurkai
-
Svarainiai cukruje
Itališka obuolienė
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.
