
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Kiauliena drebučiuose
-
Moliūgų ir persikų uogienė
-
Svarainiai cukruje
-
Rauginti agurkėliai
-
Grybai svieste
-
Braškių uogienė
-
Sūdytos rūgštynės
-
Raudonųjų serbentų uogienė
-
Konservuoti grybai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Aviečių uogienė
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Spanguolių uogienė
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Marinuotos vyšnios
-
Juodųjų serbentų drebučiai
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.