
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Vyšnių uogienė
-
Svarainių uogienė
-
Konservuoti žirneliai
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Juodųjų serbentų kompotas
-
Marinuoti pievagrybiai
-
Slyvos bruknėse
-
Slyvų kompotas
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Marinuoti agurkai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Juodų serbentų uogienė
-
Konservuoti pomidorai
-
Vyšnių kompotas
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Agrastinis kompotas
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Sūdytos žaliuokės
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.