
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rabarbarų tyrė
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Svarainiai cukruje
-
Sūdyti lašinukai cepelinų spirgučiams ar kiaušinienei
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Rabarbarų uogienė
-
Putino uogų drebučiai
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Raugerškio uogos, trintos su cukrumi
-
Kriaušienė
-
Rabarbarų kompotas
-
Cukinijų desertas 'dovana iš virtuvės'
-
Lietuviška obuolienė
-
Pomidorai savo sultyse
-
Konservuotos rūgštynės
-
Marinuota paprika su medumi
-
Figų džemas
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.
Komentarai