2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštrūs sūdyti agurkai
- Padažas "Uncle Ben's"
- Marinuoti agrastai
- Vyšnių uogienė 2
- Konservuotos paprikos su pomidorais
- Konservuoti žirneliai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Konservuoti burokėliai
- Žemuogės cukruje
- Pomidorai su želatina
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Kiauliena drebučiuose
- Konservuoti baravykai
- Paprasta vyšnių uogienė
- Juodųjų serbentų uogienė
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Paprikia su medum
- Šaldytos rūgštynės žiemai
Itališka obuolienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.