Baltas gerai nuplautų porų dalis supjaustyti juostelėmis, ištroškinti svieste, sudėti nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti 20-25 min.
Po to viską išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Supilti suplaktą su tryniu grietinę.
Sriubą išmaišyti ir pašildyti (nevirti).
Patiekti su skrebučiais (iš bandelės) arba plikytais žirneliais.
Prancūziška bulvių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 600 gramų | bulvių |
| 4 vienetai | poras |
| 1 valgomasis šaukštas | sviestas |
| 4 stiklinės | sultinys |
| 1 stiklinė | grietinė (12 proc.) |
| 1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | kvapieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
-
Arvydo pertrinta brokolių sriuba
-
Trinta burokelių sriuba
-
Pertrinta pievagrybių sriuba
-
Brokolių trinta sriuba
-
Moliūgų sriuba
-
Trinta runkelių sriuba
-
Bulvių ir porų sriuba
-
Mėlynių sriuba
-
Prancūziška žirnienė
-
Paprikų sriuba
-
Pievagrybių sriuba su kiaušiniu
-
Burokėlių sriuba
-
Pieniška moliūgų sriuba
-
Rugpjūčio skonis
-
Gardi moliūgų sriuba
-
Morkų sriuba su pelėsiniu sūriu
-
Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
-
Trinta svogūnų sriuba
Prancūziška bulvių sriuba
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
600 gramų -
Poras,
4 vienetai -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Sultinys,
4 stiklinės -
Grietinė, 12 proc.,
1 stiklinė -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Baltas gerai nuplautų porų dalis supjaustyti juostelėmis, ištroškinti svieste, sudėti nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, užpilti sultiniu ir virti 20-25 min.
Po to viską išmaišyti plaktuvu arba pertrinti per sietelį, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Supilti suplaktą su tryniu grietinę.
Sriubą išmaišyti ir pašildyti (nevirti).
Patiekti su skrebučiais (iš bandelės) arba plikytais žirneliais.
Reklama:
Komentarai (4)
-
ele
2011-04-30 13:22
Nuostabi sriuba! ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
