Gaspačas
AUTORIUS:
Giedrė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 riekės duona
3 skiltelės česnakas
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 kilogramas pomidorai
4 vienetai agurkų
1 vienetas svogūnai
2 valgomieji šaukštai vyno actas
2 vienetai paprika
šiek tiek petražolės
šiek tiek pipirai (raudonieji)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Nupjaustykite duonos pluteles ir suplššyti minkštimą.

Užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikti 10 minučių.

Česnaką išspauskite.

Duoną nuspausti ir sumaišykite su česnaku, įpilkite druskos ir maišydami laipsniškai pilkite alyvuogių aliejų. Viską palikti 1 val. pastovėti.

Nulupkite pomidorų odelę ir susmulkinkite pomidorus.

Agurkus nuplaukite ir sukapokite.

Svogūną supjaustykite ir berkite į dubenį. Apliekite actu ir palikite 5 minutėms.

Paprikas apkepkite orkaitėje, tada nulupkite odelę, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite kubeliais.

Petražoles sukapoti, sumaišyti su pjaustytomis daržovėmis, duona, dėti druskos pipirų.

Viską sutrinkite smulkintuvu ir padėti valandai į šaldytuvą.

Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Gaspačas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nupjaustykite duonos pluteles ir suplššyti minkštimą.

Užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikti 10 minučių.

Česnaką išspauskite.

Duoną nuspausti ir sumaišykite su česnaku, įpilkite druskos ir maišydami laipsniškai pilkite alyvuogių aliejų. Viską palikti 1 val. pastovėti.

Nulupkite pomidorų odelę ir susmulkinkite pomidorus.

Agurkus nuplaukite ir sukapokite.

Svogūną supjaustykite ir berkite į dubenį. Apliekite actu ir palikite 5 minutėms.

Paprikas apkepkite orkaitėje, tada nulupkite odelę, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite kubeliais.

Petražoles sukapoti, sumaišyti su pjaustytomis daržovėmis, duona, dėti druskos pipirų.

Viską sutrinkite smulkintuvu ir padėti valandai į šaldytuvą.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Giedrė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Laikas 2013-08-17 10:57

    Skani sriuba tik vietoj acto reikėtų dėti balzamiko actą ir trukmė su visais pasiruošimais apie 80 min.


Daugiau receptų