
1.5 kilogramo | triušiena |
100 mililitrų | sultinys |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
100 mililitrų | vyno actas |
350 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
6 vienetai | svogūnai ((maži svogūnėliai)) |
5 skiltelės | česnakas |
2 pakeliai | arbatos (juoda) |
5 vienetai | pipirai (juodi) |
5 vienetai | pipirai (balti) |
1 valgomasis šaukštas | rozmarinas |
1 valgomasis šaukštas | petražolės |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
1 valgomasis šaukštas | bazilikas |
1 vienetas | pipirai (čili) |
1 vienetas | lauro lapų |
1.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Veršienos muštiniai
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Kepti kotletai su moliūgais
-
Mėsos kukuliai
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Bifšteksas ant grotelių
-
Pyragas su mėsa
-
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
-
Čili jautienos gaminimas
-
Keptos veršienos šlaunelės
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Keptas triušis su ryžiais
-
Faršu įdarytos paprikos
-
Balandėliai pagal Vidą
-
Paprastasis guliašas
-
Apkepta virta karka
-
Įdaryti jautienos kepsneliai
-
Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Sūrio kamuoliukai
Pikantiška triušiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Triušiena,
1.5 kilogramo -
Sultinys,
100 mililitrų -
Alyvuogių aliejus,
100 mililitrų -
Vyno actas,
100 mililitrų -
Vynas, sausas, baltas,
350 mililitrų -
Svogūnai, (maži svogūnėliai),
6 vienetai -
Česnakas,
5 skiltelės -
Arbata, juoda,
2 pakeliai -
Pipirai, juodi,
5 vienetai -
Pipirai, balti,
5 vienetai -
Rozmarinas,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas -
Bazilikas,
1 valgomasis šaukštas -
Pipirai, čili,
1 vienetas -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Triušiena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Česnako skiltelės, svogūnėliai susmulkinami ir sumaišomi su triušiena.
Pagaminamas marinatas. Arbatos pakeliai užpilami 100 ml karšto vandens. Į dubenį supilamas alyvuogių aliejus, vynas, vyno actas, juoda arbata, suberiami rozmarinai, petražolės, bazilikas, kmynai, lauro lapas, čili pipirai, juodieji ir baltieji pipirai, cukrus, druska ir išmaišoma. Marinatas užpilamas ant triušienos gabaliukų. Indas uždengiamas ir dedamas į šaldytuvą 24 val.
Triušienos gabaliukai išimami iš marinato, nusausinami ir apkepinami aliejaus - sviesto mišinyje iš abiejų pusių po 5 min., kol gražiai pagelsta. Tada supilamas marinatas, karštas sultinys, užvirinama ir uždengus troškinama apie 1 val. ant silpnos ugnies.
Komentarai