Kumpis prismaigstomas gvazdikėlių, įdedamas į keptuvę, įįpilama truputį vandens, įberiama šiek tiek cukraus (arba mišinio iš šaukšto garstyčių miltelių ir 2 šaukštų cukraus). Paruošta mėsa kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą, kartkartėmis ją aplaistant atsiradusiomis sultimis. Kartu su mėsa galima kepti pusiau perpjautus persikus ir kriaušes. Jie suteikia patiekalui švelnesnį skonį. Likusios kepsnio sultys paduodamos atskirame indelyje (jas galima praskiesti trupučiu vandens).
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.

Virdžinijos kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
750 gramų | kiaulės kumpis |
1 vienetas | cukrus |
8 vienetai | gvazdikėliai |
2 stiklinės | žirniai |
2 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
60 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | persikai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Su kefyru marinuoti šašlykai
-
Šutinta kiaulės galva su kopūstais
-
Jautiena kopūstų padaže
-
Veršienos kotletukai
-
Tomo šašlykai "Skanumėlis"
-
Kiaulienos kepsniai
-
Farširuotas žiedinis kopūstas
-
Šašlykas kitaip
-
Kiaulienos suktinukai
-
Keptas paršelis
-
Bokšteliai iš mėsos
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Įdarytos parikos
-
Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
-
Veršienos šašlykas
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Įdaryti mėsos kukuliai
-
Sultingas šnicelis
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
Virdžinijos kumpis
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulės kumpis,
750 gramų -
Cukrus,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
8 vienetai -
Žirniai,
2 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
2 vienetai -
Grietinė,
60 mililitrų - Druska
- Juodieji pipirai
-
Persikai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kumpis prismaigstomas gvazdikėlių, įdedamas į keptuvę, įįpilama truputį vandens, įberiama šiek tiek cukraus (arba mišinio iš šaukšto garstyčių miltelių ir 2 šaukštų cukraus). Paruošta mėsa kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą, kartkartėmis ją aplaistant atsiradusiomis sultimis. Kartu su mėsa galima kepti pusiau perpjautus persikus ir kriaušes. Jie suteikia patiekalui švelnesnį skonį. Likusios kepsnio sultys paduodamos atskirame indelyje (jas galima praskiesti trupučiu vandens).
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Simas
2011-07-01 19:00
Bet tai kai riebumo :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...