750 gramų | kiaulės kumpis |
1 vienetas | cukrus |
8 vienetai | gvazdikėliai |
2 stiklinės | žirniai |
2 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
60 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | persikai |
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pievagrybių apkepas
- Kiaulienos kepsneliai
- Kepta triušiena
- Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Balandėliai pagal Viką
- Šašlykas baltojo vyno marinate
- Kepta jautienos nugarinė
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Kotletai su kiaušiniais
- Naminis kiaulienos šnicelis
- Skanus šašlykiukas
- Čenachai
- Ugniniai šonkauliukai
- Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
- Kiaulienos suktinukai
- Keptas jautienos kumpis
Virdžinijos kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulės kumpis,
750 gramų -
Cukrus,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
8 vienetai -
Žirniai,
2 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
2 vienetai -
Grietinė,
60 mililitrų - Druska
- Juodieji pipirai
-
Persikai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kumpis prismaigstomas gvazdikėlių, įdedamas į keptuvę, įįpilama truputį vandens, įberiama šiek tiek cukraus (arba mišinio iš šaukšto garstyčių miltelių ir 2 šaukštų cukraus). Paruošta mėsa kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą, kartkartėmis ją aplaistant atsiradusiomis sultimis. Kartu su mėsa galima kepti pusiau perpjautus persikus ir kriaušes. Jie suteikia patiekalui švelnesnį skonį. Likusios kepsnio sultys paduodamos atskirame indelyje (jas galima praskiesti trupučiu vandens).
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.
Komentarai (5)
-
Simas
2011-07-01 19:00
Bet tai kai riebumo :)