
500 gramų | miltai |
6 gramai | mielės (sausos) |
5 vienetai | kiaušiniai |
200 mililitrų | pienas |
400 gramų | cukrus |
300 gramų | sviestas |
300 gramų | varškė |
1 sauja | razinos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Pyragas "Karpatai"
-
Norvegiška tuno pynė
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Mėlynių pyragas
-
Vynuogių pyragas
-
Keksas
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Morkų pyragas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Saulėgrąža
-
Bananų pyragas puodelyje
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Karamelinis pyragas
Šimtalapis su varške

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
500 gramų -
Mielės, sausos,
6 gramai -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
400 gramų -
Sviestas,
300 gramų -
Varškė,
300 gramų -
Razinos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkyti, kol tešla taps elastinga. Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti kilti.
Tuo tarpu išlydyti sviestą ir paruošti varškės masę (varškę ištrinti su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną ant kito.
Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti išmirkytas razinas, prie krašto sudėti varškės masę ir suvynioti ritinėlį. Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 °C temp. įkaitintą orkaitę maždaug 50-čiai minučių.
Komentarai (1)
-
me su drauge tai pasvesdavome vieną išeigine buvo skanus tikras totoriškas, bet čia viskas paprasčiau būtinai reikia išbandyti manau,kad nebus prastesnis.
2016-11-07 08:44
Bandysiu nes esu kepusi bet kitaip