
Moliūgo ir obuolių pyragas
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų | moliūgai | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
3 vienetai | obuoliai | |
120 gramų | cukrus | |
110 gramų | kvietiniai miltai | |
110 gramų | kvietiniai miltai | |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus | |
1 vienetas | citrinos žievelė | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato | |
1 žiupsnelis | druska | |
Tešlos raugui: | ||
2 valgomieji šaukštai | moliūgų sėklos | |
Glajui: | ||
0.5 vieneto | citrinų sultys | |
100 gramų | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.
3.
Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.
4.
Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.
5.
Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.
6.
Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.
7.
Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūginis varškės pyragas
-
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
-
Morkų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Slyvų pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Citrininis pyragas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Jogurto indelio pyragas
-
Morkų pyragas
-
Bananų sufle
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Aguoninis pyragas
-
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
-
Purus obuolių pyragas
-
Morkų meduolis
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
Moliūgo ir obuolių pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Moliūgai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
120 gramų -
Kvietiniai miltai,
110 gramų -
Kvietiniai miltai,
110 gramų -
Alyvuogių aliejus,
100 mililitrų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Moliūgų sėklos,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinų sultys,
0.5 vieneto -
Cukraus pudra,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kristina
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.
Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.
Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.
Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.
Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.
Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Daiva
2017-11-19 14:07
Skanu,paprasta,pigu-pagrindinius produktus panaudojau iš savo sodo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...