1 litras | apelsinų sulčių (šviežiai spaustų) |
1 vienetas | apelsinų |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
20 gramų | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių želė
- Želė desertas "Agrasto sapnas"
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Želės, varškės ir kokosų pieno desertas
- Mėtinis agurkų desertas
- Gaivus žele desertas
- Sedulos vaisių drebučiai
- Želė tortas
- Vaisiai želėje
- Braškių putėsiai su manų kruopomis
- Želė su trešnemis ir persikais
- Želė desertas "Afrika"
- Velykinis želinių kiaušinių lizdas
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Panna cotta su braškių sirupu
- Bananas želės spąstuose
- Gaivioji želė
- Vaisių ir žele žiedas
- „Baltosios gėlės“
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
Natūralių apelsinų sulčių želė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Apelsinų sultys, šviežiai spaustų,
1 litras -
Apelsinai,
1 vienetas -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Želatina,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Želatiną suberti į šviežiai išspaustas apelsinų sultis ir palikti apie 20 min, kol išbrinks.
Apelsiną nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Kai išbrinks želatina, į apelsinų sultis suberti cukrų ir, nuolat maišant, šiek tiek pašildyti kol želatina ištirps. Neužvirinti! Kai ištirps želatina ir cukrus, gautą tirpalą supilti į norimus indelius ir ant viršaus užberti pjaustyto apelsino gabaliukų.
Atvėsinti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kol sustings.
Norint paruošti skaidžią želę, šviežiai spaustas apelsinų sultis reikėtu perkošti.