1 litras | apelsinų sulčių (šviežiai spaustų) |
1 vienetas | apelsinų |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
20 gramų | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėtinis agurkų desertas
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Želė drebučiai apelsine
- Panna cotta su braškių sirupu
- Vasariškas želė desertas
- Aviečių sulčių drebučiai
- Šokoladiniai pyragaičiai su uogų padažu
- Varškės sūris su žele
- Želė su trešnemis ir persikais
- Persikinė želė
- Rabarbarų drebučiai
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Uogų skanėstas
- Pieniškas braškių desertas ,,Labanakt"
- Varškės torčiukas su persikais
- Kefyro panna cotta
- Braškumėlis
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Citrininiai drebučiai
- Vaisiai želėje
Natūralių apelsinų sulčių želė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Apelsinų sultys, šviežiai spaustų,
1 litras -
Apelsinai,
1 vienetas -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Želatina,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Želatiną suberti į šviežiai išspaustas apelsinų sultis ir palikti apie 20 min, kol išbrinks.
Apelsiną nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Kai išbrinks želatina, į apelsinų sultis suberti cukrų ir, nuolat maišant, šiek tiek pašildyti kol želatina ištirps. Neužvirinti! Kai ištirps želatina ir cukrus, gautą tirpalą supilti į norimus indelius ir ant viršaus užberti pjaustyto apelsino gabaliukų.
Atvėsinti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kol sustings.
Norint paruošti skaidžią želę, šviežiai spaustas apelsinų sultis reikėtu perkošti.