
30 gramų | želatina |
100 gramų | slyvos (džiovintos) |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% (30%) |
300 mililitrų | likerio "poéma creme" |
500 mililitrų | pienas |
240 gramų | cukrus |
100 gramų | braškės |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
40 gramų | vanduo |
Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsintu mišiniu. Indelius dedame į šaldytuvą ir šaldome apie 12val.
Iš papuošimui skirtų ingredientų (2 kiaušinio baltymų, 140 g. cukraus ir 40 g. vandens) gaminame morengą. Baltymus gerai išplakame. Iš cukraus ir vandens verdame sirupą ir palaipsniui jį dar karštą pilame į plaktus kiaušinius. Toliau plakame. Gautą masę špricuojame ant sviestinio popieriaus ir kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-6val.
Padažas: braškes ir 100 g cukraus sutriname su smulkintuvu ir gautą masę dar pertriname per sietelį kad neliktų sėklų. Patiekti galime su įvairiomis miško uogomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spanguolių putėsiai
-
Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
-
Želė su vaisiais
-
Duonos putėsiai
-
Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
-
Šokolado pudingas su abrikosų kremu
-
Kavos ir ledų desertas
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Žemuogių grietinėlė
-
Šokoladiniai putėsiai
-
"Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Gaivus uogų desertas
-
Uogienės putėsiai
-
Citrininiai putėsiai
-
Gervuogių musas
-
Braškių grietinėlė
-
Citrinų pudingas
-
Šokolado putėsiai
-
Citrinų putėsiai
-
Varškės kremas su apelsinais
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)

- Paruošimo laikas:
-
Želatina,
30 gramų -
Slyvos, džiovintos,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%, 30%,
500 mililitrų -
Likeris "POÉMA Creme",
300 mililitrų -
Pienas,
500 mililitrų -
Cukrus,
240 gramų -
Braškės,
100 gramų -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai -
Vanduo,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį “POÉMA Creme”, atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina.
Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsintu mišiniu. Indelius dedame į šaldytuvą ir šaldome apie 12val.
Iš papuošimui skirtų ingredientų (2 kiaušinio baltymų, 140 g. cukraus ir 40 g. vandens) gaminame morengą. Baltymus gerai išplakame. Iš cukraus ir vandens verdame sirupą ir palaipsniui jį dar karštą pilame į plaktus kiaušinius. Toliau plakame. Gautą masę špricuojame ant sviestinio popieriaus ir kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-6val.
Padažas: braškes ir 100 g cukraus sutriname su smulkintuvu ir gautą masę dar pertriname per sietelį kad neliktų sėklų. Patiekti galime su įvairiomis miško uogomis.