Velykinis želinių kiaušinių lizdas
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Autorius apie receptą: Gamindama, viename lizdo gale sukroviau saldžius kiaušinius, kitame - sūrius. Receptukus sukūriau pati. Artimieji buvo ir patenkinti Dabar jau atsirado formelių, skirtų Gamindama, viename lizdo gale sukroviau saldžius kiaušinius, kitame - sūrius. Receptukus sukūriau pati. Artimieji buvo ir patenkinti Dabar jau atsirado formelių, skirtų kiaušinių virimui be lukšto. Jie tobulai tiks želinių kiaušinių gamybai. Formelių neturint, kiaušinius reikia išsiurbti, išplauti lukšus, išvirinti. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
3 vienetai lengvai marinuoti agurkai
3 vienetai agurkų
1 vienetas granatai
1 pakelis kivių želė
1 vienetas citrinos
5 valgomieji šaukštai želatina
25 gramai raudonųjų ikrų
25 gramai juodųjų ikrų
1 saujelė mėta
šiek tiek imbieras
šiek tiek džiovintas raudonėlis
šiek tiek krapai
šiek tiek salierai
šiek tiek bazilikas
šiek tiek laiškiniai česnakai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Gaminimas sūriųjų: 500 ml vandens užvirti su prieskoniais ir žalumynais, perkošti, kiek palaikius, ir gautame marinate paruošti želę (3 šaukštus).
Atvėsinti ir pilti dideliu medicininiu ar specialiu švirkštu į kiaušinius, dedant vis po šaukštelį ikrų, plonai pjaustyto agurko, želės ir t.t vis palaukiant kol apstings.
Per naktį kiaušinius laikyti šaldytuve. Ryte atsargiai ,,išgliaudyti'' ir sudėti į lėkštę.
2.
Gaminimas saldžių: pasiruošti kivių želę pagal instrukciją, bet imti šiek tie mažiau vandens - pusę stiklinės. Pusėje stiklinėje vandens pavirti kelis mėtos lapelius trumpai su trupučiuku imbiero. Šioje arbatėlėje ištirpinti 2 šaukštus želės ir supilti į kivinę želę - taip ji taps tvirtesne. Išmaišyti ir paskaninti šlakeliu citrinos, vėl išmaišyti. Kiaušinių lukštus susidėti į kiaušinių dėklą. Po truputį švirkštu pilti želės, kimšti plonai supjaustytų agurkų, vėl želės, granatų sėklyčių... Geriau protarpiais palaukti, kol sustings jau supiltas turinys.
3.
Iš daržovių belieka pagaminti rūpestingai kiaušinius besaugančius paukščius, bei jų lizdą.:) Citrinos sulčių šlakelio.

Populiariausi receptai šią savaitę

Velykinis želinių kiaušinių lizdas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 16
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Gamindama, viename lizdo gale sukroviau saldžius kiaušinius, kitame - sūrius. Receptukus sukūriau pati. Artimieji buvo ir patenkinti Dabar jau atsirado formelių, skirtų ( ...daugiau ) Regina
Gaminimo eiga:
  1. Gaminimas sūriųjų: 500 ml vandens užvirti su prieskoniais ir žalumynais, perkošti, kiek palaikius, ir gautame marinate paruošti želę (3 šaukštus).
    Atvėsinti ir pilti dideliu medicininiu ar specialiu švirkštu į kiaušinius, dedant vis po šaukštelį ikrų, plonai pjaustyto agurko, želės ir t.t vis palaukiant kol apstings.
    Per naktį kiaušinius laikyti šaldytuve. Ryte atsargiai ,,išgliaudyti'' ir sudėti į lėkštę.

  2. Gaminimas saldžių: pasiruošti kivių želę pagal instrukciją, bet imti šiek tie mažiau vandens - pusę stiklinės. Pusėje stiklinėje vandens pavirti kelis mėtos lapelius trumpai su trupučiuku imbiero. Šioje arbatėlėje ištirpinti 2 šaukštus želės ir supilti į kivinę želę - taip ji taps tvirtesne. Išmaišyti ir paskaninti šlakeliu citrinos, vėl išmaišyti. Kiaušinių lukštus susidėti į kiaušinių dėklą. Po truputį švirkštu pilti želės, kimšti plonai supjaustytų agurkų, vėl želės, granatų sėklyčių... Geriau protarpiais palaukti, kol sustings jau supiltas turinys.

  3. Iš daržovių belieka pagaminti rūpestingai kiaušinius besaugančius paukščius, bei jų lizdą.:) Citrinos sulčių šlakelio.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų