400 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 mililitrų | pienas |
0.6 stiklinės | cukrus |
100 gramų | juodojo šokolado |
60 mililitrų | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
0.6 arbatinio šaukštelio | kakava |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaivumas
- Pieniškas braškių desertas ,,Labanakt"
- Braškumėlis
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Aviečių sulčių drebučiai
- Želė desertas "Agrasto sapnas"
- Persikinė želė
- Natūralių apelsinų sulčių želė
- Desertinė varškė
- Želinis desertas su juodu šokoladu
- Jogurtinė želė su braškėmis
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Jogurtinis torčiukas su vaisiais ir uogomis
- Citrinos drebučiai
- Želė su trešnemis ir persikais
- Grietinėlės gardėsis su braškėmis
- Grietinės želė su bananais
- Salotos drebučiuose
- Naminis braškinis "Rahat-lokum"
- Skanus želė ir šokolado desertas
Šokoladinė panna cotta
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų -
Pienas,
400 mililitrų -
Cukrus,
3/5 stiklinės -
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Vanduo,
60 mililitrų -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kakava,
3/5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Gaminame kakavinį sluoksnį: į vieną puodą pilame 200 ml. grietinėlės, beriame pusę vanilinio cukraus ir ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname!
Kitame puode maišydami pakaitiname 200 ml. pieno su puse cukraus ir visa kakava iki užvirimo, bet irgi neužviriname!
Į pieną sudedame pusę želatinos ir maišome, kol ištirps. Galima pieną perkošti per smulkų sietelį, kad neliktų neištirpusių želatinos grūdelių ar kakavos.
Supilame į pieną grietinėlę.
Išpilstome lygiomis dalimis į norimus indelius ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Tuomet sutarkuojame 50 gr. šokolado ir užbarstome ant rudo sluoksnio taip, kad plonas šokolado sluoksnis matytųsi per stiklinės sienelę.
Gaminame baltąjį sluoksnį: viską darome taip pat, kaip kakaviniam sluoksniui, tik neberiame kakavos.
Baltąjį sluoksnį atvėsiname ir atvėsintą šaukštu atsargiai išpilstome ant rudo sluoksnio. Truputį šokolado gali išplaukti į paviršių, bet nieko tokio, paskui viršų pabarstysime šokoladu papuošimui.
Statome į šaldytuvą, kol sustings (aš laikiau per naktį).
Viršų pabarstome likusiu šokoladu. Skanaus!
Komentarai