Arbūzų želė
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 valgomieji šaukštai romas
200 gramų arbūzų
150 gramų cukrus
20 gramų želatina
3 vienetai mėta
0.5 vieneto apelsinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.
2.
Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.
3.
Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.
4.
Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.
5.
Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.
6.
Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.

Skanaus

Populiariausi receptai šią savaitę

Arbūzų želė

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.

  2. Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.

  3. Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.

  4. Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.

  5. Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.

  6. Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.

    Skanaus

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų