
Arbūzų želė
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 valgomieji šaukštai | romas |
200 gramų | arbūzų |
150 gramų | cukrus |
20 gramų | želatina |
3 vienetai | mėta |
0.5 vieneto | apelsinų sulčių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.
2.
Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.
3.
Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.
4.
Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.
5.
Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.
6.
Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.
Skanaus
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žemuogių grietinėlė
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
Želė su vaisiais
-
Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
-
Sūrio desertas
-
Morkų sulčių su manais putėsiai
-
Citrininiai putėsiai
-
Citrinų pudingas
-
Duonos putėsiai
-
Svarainių ir manų putėsiai
-
Šokolado pudingas su abrikosų kremu
-
Rabarbarų drebučiai
-
Šokoladiniai putėsiai
-
Citrinų putėsiai
-
Braškių grietinėlė
-
Braškių putėsiai
-
Braškių gaiva
-
Spanguolių putėsiai
-
Šokolado putėsiai
-
Varškės kremas su apelsinais
Arbūzų želė
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Romas,
2 valgomieji šaukštai -
Arbūzai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Mėta,
3 vienetai -
Apelsinų sultys,
0.5 vieneto
Gaminimo eiga:
Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.
Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.
Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.
Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.
Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.
Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.
Skanaus
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...