2 valgomieji šaukštai | romas |
200 gramų | arbūzų |
150 gramų | cukrus |
20 gramų | želatina |
3 vienetai | mėta |
0.5 vieneto | apelsinų sulčių |
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių grietinėlė
- Želė su vaisiais
- Gervuogių musas
- Svarainių ir manų putėsiai
- Vaisių desertas su grietinėle
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Uogienės putėsiai
- Braziliškas saldėsis "Maria Mole"
- Rabarbarų drebučiai
- Sūrio desertas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Duonos putėsiai
- Šokolado putėsiai
- Obuolių ir ryžių pudingas
- Varškės kremas su apelsinais
- Braškių putėsiai
- Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Šokolado pudingas su abrikosų kremu
- Citrinų putėsiai
Arbūzų želė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Romas,
2 valgomieji šaukštai -
Arbūzai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Mėta,
3 vienetai -
Apelsinų sultys,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.
Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.
Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.
Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.
Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.
Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.
Skanaus