Plokštainis diena-naktis
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
4 vienetai kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai cukrus
4 valgomieji šaukštai miltai
1 valgomasis šaukštas kakava
1 valgomasis šaukštas grietinė
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio soda
1 žiupsnelis druska
Įdarui:
300 gramų varškė
3 valgomieji šaukštai grietinė
3 valgomieji šaukštai cukrus
Pertepimui:
4 valgomieji šaukštai mėlynių uogienės
Papuošimui:
4 vienetai sausainiai
Sulaistymui:
3 arbatiniai šaukšteliai brendis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Ruošiame biskvitus: kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos.
2.
Trynius išplakite su 4 v.š. cukraus.
3.
Sijokite miltus ir po truputį maišykite kiaušinių baltymus, įmaišykite greitinę su soda.
4.
Pusę tešlos pilkite į kitą dubenį ir sumaišykite ją su kakava, o likusią su vaniliniu cukrumi.
5.
Tešlą pilkite į skardas ir kepkite apie 12 - 15 minučių vidutinio karščio orkaitėje. Atvėsinkite.
6.
Ruošiame įdarą: varškę pertrinkite su grietine ir cukrumi ( jei varškė labai riebi, greitinės reiks mažiau, jei liesesnė - daugiau).
7.
Surinkimas: kadangi biskvitus kepiau vienoje skardoje perpjoviau juos į tris dalis.
8.
Imti vieną dalį ją sulaistyti brendžiu, tepti varškės kremo, dėti porą šaukštų uogienės ir užvožti kitą biskvitą, jį vėl sulaistyti, tepti varškę, uogienė ir dėti trečią biskvitą.
9.
Aptepti likusia varškės mase ir apiberti sausainių trupinukais.
10.
Palikti porai valandų šaldytuve. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Plokštainis diena-naktis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Įdarui: Pertepimui: Papuošimui: Sulaistymui:
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame biskvitus: kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos.

  2. Trynius išplakite su 4 v.š. cukraus.

  3. Sijokite miltus ir po truputį maišykite kiaušinių baltymus, įmaišykite greitinę su soda.

  4. Pusę tešlos pilkite į kitą dubenį ir sumaišykite ją su kakava, o likusią su vaniliniu cukrumi.

  5. Tešlą pilkite į skardas ir kepkite apie 12 - 15 minučių vidutinio karščio orkaitėje. Atvėsinkite.

  6. Ruošiame įdarą: varškę pertrinkite su grietine ir cukrumi ( jei varškė labai riebi, greitinės reiks mažiau, jei liesesnė - daugiau).

  7. Surinkimas: kadangi biskvitus kepiau vienoje skardoje perpjoviau juos į tris dalis.

  8. Imti vieną dalį ją sulaistyti brendžiu, tepti varškės kremo, dėti porą šaukštų uogienės ir užvožti kitą biskvitą, jį vėl sulaistyti, tepti varškę, uogienė ir dėti trečią biskvitą.

  9. Aptepti likusia varškės mase ir apiberti sausainių trupinukais.

  10. Palikti porai valandų šaldytuve. Skanaus!

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų