1 vienetas | žąsis |
50 gramų | grybai (džiovinti) |
500 gramų | rauginti kopūstai |
100 gramų | pomidorų padažas |
0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | mairūnas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena kinietiškai
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Vištienos kulšelės tešloje
- Traškūs vištos sparneliai
- Kepta višta su apelsinais ir razinomis
- Vištienos filė kepsnys
- Kepta vištiena
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Kepta laukinė antis (ar žąsis)
- Kijevo kotletas
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Apelsinų marinate kepta višta
- Aštrūs sparneliai
- Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
- Kotletai pomidorų padaže
- Kijevo kotletai
- Kalakukas ant iešmelių
- Malta mėsa įdaryti obuoliai
- Keptos ančiukų kulšelės
Kepta žąsis su troškintais kopūstais
- Paruošimo laikas:
-
Žąsis,
1 vienetas -
Grybai, džiovinti,
50 gramų -
Rauginti kopūstai,
500 gramų -
Pomidorų padažas,
100 gramų -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
0.5 stiklinės - Druska
- Kmynai
- Mairūnas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išskrostas paukštis įtrinamas druska su prieskoniais ir palaikomas 2—3 val. Vėliau aptepamas riebalais ir kepamas apie 2 val. orkaitėje — kartkartėmis palaistomas grybų nuoviru. Kopūstai ištroškinami su trupučiu grybų nuoviro, vėliau suberiami ir supjaustyti grybai. Gardinama prieskoniais. Paukštis supjaustomas (stambesni kaulai išimami) ir sudedamas į pusdubenį (sluoksniais) su troškintais kopūstais, pagardintais pomidorų padažu. Viskas dar pašildoma orkaitėje. Tiekiama su virtomis bulvėmis.