Kepta antis su bulvių įdaru
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
4 kilogramai anties
15 vienetų bulvių
3 valgomieji šaukštai medus (skystas)
3 valgomieji šaukštai citrinų sultys
3 valgomieji šaukštai garstyčios
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (šviežiai sumalti)
1 stiklinė česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta antis su bulvių įdaru

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Antį apdorokite ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Įtrinkite druska ir pipirais.
Česnaką sugrūskite.
Išmaišykite medų su citrinos sultimis ir garstyčiomis. Į šią masę įmaišykite česnaką. Marinatu ištepkite antį.
Leiskite įsigerti marinatui. Palaikykite antį 2 valandas šaldytuve, o jei turite daugiau laiko – visą parą.
Į antį pridėkite bulvių ir įdėkite į „kepimo rankovę“. Kiek bulvių netilps į antį, pridėkite šalia. Užriškite rankovės galus.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Po to rankovę atsargiai pradurkite ir prakirpkite. Kepkite dar 30 minučių, kad antis apskrustų.
Skanaus!

Reklama:

Komentarai (6)


  • Marija 2017-04-15 19:38

    Aš kepu pagal šį receptą jau ne pirmą kartą. Labai skaniai gaunasi :) Bulviu niekuo nebarstau, uztenka nuo anties imarinavimo, česnako dedu beveik visą galvute :)


  • Arunas 2015-12-22 12:13

    Paprastai antis kepa 2.5-3val. O ne 1val. Cia ne vista.


  • kestas 2015-01-15 12:27

    Bandysiu,o bulvėms kokių prieskonių nereikia? O tikrai tiek daug česnako?


  • jurate 2015-01-11 11:44

    Nu kepu....bet kas gausis tai nz....kai iskeps..bus matyt...:-!


  • deimante 2013-12-03 12:31

    Jo dek stikline drasiai...


  • cesnakai 2013-03-28 12:11

    tikrai cesnako stikline? ne galvute?


Daugiau receptų