
1 kilogramas | gudobelė (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
300 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kaukazinių slyvaičių tyrė
-
Aviečių kompotas su apelsinais
-
Šokoladinis slyvų džemas
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Grybų sultys
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Greitas vyšnių kompotas
-
Aviečių džemas
-
Slyvos bruknėse
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Šaldyti grybai
-
Kaukazinių slyvaičių uogienė
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Raudonųjų serbentų drebučiai su vanile
-
Agrastinis kompotas
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Marinuoti grybai
-
Kriaušienė
Gudobelių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Gudobelė, uogos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
300 mililitrų - Vanilinis cukrus
- Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Komentarai (7)
-
jonas
2016-09-22 15:11
Ką daryti su uogomis
-
bela
2016-07-15 13:53
o kaip su gudobeliu kauliukai su jais reikia virti ar juos kaip nors isimti. Bandziau virti tik ka nuskintas su kauliukais nelabai kas gavosi, nepatiko
-
Elena
2014-09-30 08:52
ilgiausiai uztruko uogu paruosimas..pjoviau pusiau ir valiau seklas..cukraus dejau maziau nei parasyta, nes visada apsigaunu su saldumu..zodziu is 1kg uogu gavosi 1.25l uogienes..gal jas reikejo "pablenderiuot" kad marmeladas gautusi..