
šiek tiek | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | kalendra |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
500 gramų | jautiena |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykai marinuoti kefyre
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Veršienos kotletukai
-
Jautienos vyniotiniai
-
Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
-
Dešrelės su įdaru
-
Troškinta veršiena
-
Sotieji zrazai
-
Margaritos įdarytos paprikos
-
Kiaulienos su kruopom apkepas
-
Kepsnys garstyčių padaže
-
Avienos kebabas
-
Žuvinto kepsnys
-
Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
-
Kotletai
-
Troškinti įdaryti agurkai
-
Kiauliena su imbieru
-
Čili jautienos gaminimas
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Tiuringijos kepsnys puodelyje
Gruziškas jautienos šašlykas

- Paruošimo laikas:
- Aliejus
-
Actas,
2 valgomieji šaukštai - Kalendra
- Juodieji pipirai
-
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
-
Jautiena,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą jautiena supjaustyti kubeliais, sumaišyti su druska, pipirais, smulkiai pjaustytais svogūnais, kalendra, actu. Sumaišius indą uždaryti ir laikyti šaltoje vietoje pusdienį. Po to mėsa nuvaloma nuo prieskonių, sumaunama ant iešmo ir aptepama aliejumi. Kepama virš žarijų, kol mėsa iškeps.
Komentarai (16)
-
Žilvinas
2015-04-16 14:55
Nesamonė, gruzinai nenaudoja acto , mè marinavimui
-
Kaukazas & Gruzija :D
2015-04-03 22:07
Saslyku PARODIJA ! Kaukaze saslykams (mesos kepsniams) nenaudoja jokio acto ar majonezu ! Actas, majonezas gadina, sausina mesa ir maistas tampa nesveikas. Jie naudoja tik naturalius produktus ir prieskonius !
-
danko
2011-07-08 21:38
jei vodkes yra keta mesa saslykas :-D
-
N.
2011-04-09 21:42
Šiame recepte turi būti naudojamas vyno actas, o ne tas įprastinis, kuris išsausina mėsą.
-
Raima
2010-03-23 23:20
Isitikinau,kad mesos nebutina marinuoti parom,uztenka poros valandu,t.y.kol sudega malkos ar anglys.O mesa marinuoju taip: mesa,saslyku prieskoniai,druskos,cukraus po truputi,citrinos sulciu,saukstas acto ir majonezo saukstas.Mesa gaunasi labai minksta ir skani.
-
rytis
2009-11-24 12:23
Na manau mesos minkstumas priklauso nuo gyvulio ir kepimo. Visada kepu mesa visai naturalia. Kilogramini kepsni iskepu ant ziupsnio zariju. Svarbu, kad mesa gera, zarijos nekarstos ir pakankamai laiko. Va tai buna sultinga.
-
Alba
2009-11-10 11:09
Nesutinku ir as.
Acto nenaudoju jau kokia 20 metu marinuodamas saslykus jis nesuminkstina o issausina mesa.
Geriausia marinuoti ja savosia sultise arba deti daug daug svogyno, bei truputi citrinos, ir marinuoti para laiko.
-
(anonimas)
2009-07-07 17:26
:alus: :super: :aiskinu:
-
(anonimas)
2009-05-30 12:59
:super:
-
Ričardas
2009-05-15 15:36
Nesutinku.Mėsos sultingumas priklauso nuo to kiek laiko marinuojasi ir kaip kepama(jei mėsa nešąldyta).Be to reikia galvoti ir apie sudedamųjų dalių poveikį skrandžiui.