šiek tiek | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | acto |
šiek tiek | kalendra |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
500 gramų | jautiena |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šutinta kiškiena
- Įdaryti pievagrybiai
- Naminis šnicelis
- Kepta kiškiena marinate
- Sūrio kamuoliukai
- Jautienos filė kepsnio gaminimas
- Paprastieji šašlykai
- Mineralinis šašlykas
- Skanutėlis kiaulienos šašlykas
- Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
- Kepta marinuota veršiena
- Paprika įdaryta faršu
- Veršienos maltiniai
- Veršienos muštiniai
- Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
- Keptų kepenų gaminimas
- Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
- Guliašas su šafranu
- Italijos kukuliai
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
Gruziškas jautienos šašlykas
- Paruošimo laikas:
- Aliejus
-
Actas,
2 valgomieji šaukštai - Kalendra
- Juodieji pipirai
-
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
-
Jautiena,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą jautiena supjaustyti kubeliais, sumaišyti su druska, pipirais, smulkiai pjaustytais svogūnais, kalendra, actu. Sumaišius indą uždaryti ir laikyti šaltoje vietoje pusdienį. Po to mėsa nuvaloma nuo prieskonių, sumaunama ant iešmo ir aptepama aliejumi. Kepama virš žarijų, kol mėsa iškeps.
Komentarai (16)
-
Žilvinas
2015-04-16 14:55
Nesamonė, gruzinai nenaudoja acto , mè marinavimui
-
Kaukazas & Gruzija :D
2015-04-03 22:07
Saslyku PARODIJA ! Kaukaze saslykams (mesos kepsniams) nenaudoja jokio acto ar majonezu ! Actas, majonezas gadina, sausina mesa ir maistas tampa nesveikas. Jie naudoja tik naturalius produktus ir prieskonius !
-
danko
2011-07-08 21:38
jei vodkes yra keta mesa saslykas :-D
-
N.
2011-04-09 21:42
Šiame recepte turi būti naudojamas vyno actas, o ne tas įprastinis, kuris išsausina mėsą.
-
Raima
2010-03-23 23:20
Isitikinau,kad mesos nebutina marinuoti parom,uztenka poros valandu,t.y.kol sudega malkos ar anglys.O mesa marinuoju taip: mesa,saslyku prieskoniai,druskos,cukraus po truputi,citrinos sulciu,saukstas acto ir majonezo saukstas.Mesa gaunasi labai minksta ir skani.
-
rytis
2009-11-24 12:23
Na manau mesos minkstumas priklauso nuo gyvulio ir kepimo. Visada kepu mesa visai naturalia. Kilogramini kepsni iskepu ant ziupsnio zariju. Svarbu, kad mesa gera, zarijos nekarstos ir pakankamai laiko. Va tai buna sultinga.
-
Alba
2009-11-10 11:09
Nesutinku ir as.
Acto nenaudoju jau kokia 20 metu marinuodamas saslykus jis nesuminkstina o issausina mesa.
Geriausia marinuoti ja savosia sultise arba deti daug daug svogyno, bei truputi citrinos, ir marinuoti para laiko.
-
(anonimas)
2009-07-07 17:26
:alus: :super: :aiskinu:
-
(anonimas)
2009-05-30 12:59
:super:
-
Ričardas
2009-05-15 15:36
Nesutinku.Mėsos sultingumas priklauso nuo to kiek laiko marinuojasi ir kaip kepama(jei mėsa nešąldyta).Be to reikia galvoti ir apie sudedamųjų dalių poveikį skrandžiui.