Grikių kepsneliai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su salotomis. Kepsneliai dar gardesni su padažais. Prie kepsnelių galite paruošti karštą padažą: su šonine, svogūnais ir grietinėle, arba pagaminti majonezo padažą: viename indelyje sumaišykite šiek tiek pomidorų padažo ir majonezo (padažą dar galite pagardinti trintu česnaku). Į grikių kepsnelius taip pat galite įmaišyti ir cukinijos. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 mililitrų grikiai (nevirtų)
2 vienetai morkos (didelių)
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas svogūnai (didelių)
5 valgomieji šaukštai miltai
1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių
0.666667 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 arbatinio šaukštelio česnako milteliai
šiek tiek saulėgrąžų aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.
2.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
3.
Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikių kepsneliai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.

  2. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.

  3. Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.

  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų