
4 vienetai | kiaušiniai |
450 mililitrų | pienas (avižų) |
150 mililitrų | sviestas (lydytas) |
50 mililitrų | aliejaus |
300 gramų | miltai (pilno grūdo) |
10 gramų | cukrus |
10 gramų | druska |
150 gramų | morkos |
300 gramų | pievagrybiai |
300 gramų | cukinija |
5 gramai | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Blyneliai su apelsininiu kremu
-
Džiūvėsėlių blynai
-
Nesaldūs cukinijų blynai
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Baklažanų blynai
-
Žvaigždžių pusryčiai
-
Žemaičių blynai su grybų padažu
-
Avižinių dribsnių blynai
-
Kepta lašiša tešloje
-
Kopūstų blyneliai
-
Slyvų blyneliai
-
Blynai su dešrelėmis ir sūriu
-
Blynukai su kukurūzais
-
Morkų ir varškės blyneliai
-
Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
-
Žirnių blynai
Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Pienas, avižų,
450 mililitrų -
Sviestas, lydytas,
150 mililitrų -
Aliejus,
50 mililitrų -
Miltai, pilno grūdo,
300 gramų -
Cukrus,
10 gramų -
Druska,
10 gramų -
Morkos,
150 gramų -
Pievagrybiai,
300 gramų -
Cukinija,
300 gramų -
Pipirai,
5 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į maišymui skirtą indą sudėkite kiaušinius, cukrų ir druską. Viską gerai suplakite iki vientisos masės.
Supilkite avižų pieną, plakite apie 2 minutes. Į suplaktą masę berkite persijotus pilno grūdo miltus ir plakite mažiausiu greičiu, kol išsimaišys miltai.
Sumaišę, supilkite tirpintą (ne užvirintą) sviestą ir vėl didžiausiu greičiu plakite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo tešlos kiekio. Kai masė bus išmaišyta, supilkite aliejų ir plakite dar apie 10-15 sekundžių.
Vienam blynui ant keptuvės pilkite apie 150 g tešlos, ją gerai išskirstykite ant keptuvės paviršiaus. Kepkite apie minutę, tuomet blyną apverskite ir kitą jo pusę kepkite apie 30-40 sekundžių.
Įdaras gaminamas atskirai. Į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi suberkite 2-3 milimetrų storio žiedais supjaustytas morkas, nuolat maišykite. Kai morkos apkeps, sudėkite pievagrybius.
Viską sumaišykite ir kepkite, kol paskrus pievagrybiai. Tuomet sudėkite 5 milimetrų storio pusžiedžiais supjaustytą cukiniją, sumaišykite ir viską trumpai apkepkite. Kepimo pabaigoje suberkite druską ir juodus grūstus pipirus.
Viską kepkite ne žemesnėje nei 80 laipsnių temperatūroje. Paruošę įdarą, pilkite jo ant blyno, blyną sulankstykite trikampėliu.
Komentarai (2)
-
Mama
2015-12-23 21:00
Atrodo skaniai :)