Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms
AUTORIUS:
Rita
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai kiaušiniai
450 mililitrų pienas (avižų)
150 mililitrų sviestas (lydytas)
50 mililitrų aliejaus
300 gramų miltai (pilno grūdo)
10 gramų cukrus
10 gramų druska
150 gramų morkos
300 gramų pievagrybiai
300 gramų cukinija
5 gramai pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Į maišymui skirtą indą sudėkite kiaušinius, cukrų ir druską. Viską gerai suplakite iki vientisos masės.
2.
Supilkite avižų pieną, plakite apie 2 minutes. Į suplaktą masę berkite persijotus pilno grūdo miltus ir plakite mažiausiu greičiu, kol išsimaišys miltai.
3.
Sumaišę, supilkite tirpintą (ne užvirintą) sviestą ir vėl didžiausiu greičiu plakite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo tešlos kiekio. Kai masė bus išmaišyta, supilkite aliejų ir plakite dar apie 10-15 sekundžių.
4.
Vienam blynui ant keptuvės pilkite apie 150 g tešlos, ją gerai išskirstykite ant keptuvės paviršiaus. Kepkite apie minutę, tuomet blyną apverskite ir kitą jo pusę kepkite apie 30-40 sekundžių.
5.
Įdaras gaminamas atskirai. Į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi suberkite 2-3 milimetrų storio žiedais supjaustytas morkas, nuolat maišykite. Kai morkos apkeps, sudėkite pievagrybius.
6.
Viską sumaišykite ir kepkite, kol paskrus pievagrybiai. Tuomet sudėkite 5 milimetrų storio pusžiedžiais supjaustytą cukiniją, sumaišykite ir viską trumpai apkepkite. Kepimo pabaigoje suberkite druską ir juodus grūstus pipirus.
7.
Viską kepkite ne žemesnėje nei 80 laipsnių temperatūroje. Paruošę įdarą, pilkite jo ant blyno, blyną sulankstykite trikampėliu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į maišymui skirtą indą sudėkite kiaušinius, cukrų ir druską. Viską gerai suplakite iki vientisos masės.

  2. Supilkite avižų pieną, plakite apie 2 minutes. Į suplaktą masę berkite persijotus pilno grūdo miltus ir plakite mažiausiu greičiu, kol išsimaišys miltai.

  3. Sumaišę, supilkite tirpintą (ne užvirintą) sviestą ir vėl didžiausiu greičiu plakite apie 5-10 minučių, priklausomai nuo tešlos kiekio. Kai masė bus išmaišyta, supilkite aliejų ir plakite dar apie 10-15 sekundžių.

  4. Vienam blynui ant keptuvės pilkite apie 150 g tešlos, ją gerai išskirstykite ant keptuvės paviršiaus. Kepkite apie minutę, tuomet blyną apverskite ir kitą jo pusę kepkite apie 30-40 sekundžių.

  5. Įdaras gaminamas atskirai. Į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi suberkite 2-3 milimetrų storio žiedais supjaustytas morkas, nuolat maišykite. Kai morkos apkeps, sudėkite pievagrybius.

  6. Viską sumaišykite ir kepkite, kol paskrus pievagrybiai. Tuomet sudėkite 5 milimetrų storio pusžiedžiais supjaustytą cukiniją, sumaišykite ir viską trumpai apkepkite. Kepimo pabaigoje suberkite druską ir juodus grūstus pipirus.

  7. Viską kepkite ne žemesnėje nei 80 laipsnių temperatūroje. Paruošę įdarą, pilkite jo ant blyno, blyną sulankstykite trikampėliu.

Receptą atsiuntė Rita
Reklama:

Komentarai (2)


  • Mama 2015-12-23 21:00

    Atrodo skaniai :)


Daugiau receptų