Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušiniai (trynys, vaniliniam padažui)
1.5 valgomojo šaukšto krakmolas (vaniliniam padažui)
2 valgomieji šaukštai vanilinis cukrus (vaniliniam padažui)
1.5 stiklinės kvietiniai miltai
1 stiklinė pienas (vaniliniam padažui)
1.5 valgomojo šaukšto cukrus (vaniliniam padažui)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
šiek tiek druska
1 vienetas kiaušiniai (trynys, vaniliniam padažui)
1 vienetas obuoliai
šiek tiek margarinas (kepimui)
2 stiklinės pienas (vaniliniam padažui)
2 valgomieji šaukštai cukrus (vaniliniam padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Gaunasi 2-3 porcijos.

Padažas:
Į pieną (1,5 stiklinės) supilame cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užviriname. Jei susidarė plėvelė, nuimame ją. Kiaušinio trynį suplakame ir sudedame į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliame nuo ugnies, šiek tiek atvėsiname ir pamažu supilame į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiame ir viriname iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų) supilame jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysime jog padažas pradeda tirštėti, nukeliame jį nuo ugnies. Jei matome kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.

Tešla:
Sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušame kiaušinį ir įpilame pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišome. Kepant tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa daugiausiai 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepame iškart užmaišius tešlą įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius, dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepame neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedame į lėkštę, ant viršaus užbarstome tarkuotą obuolį ir supilame karštą vanilinį padažą.
Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Paprasti miltiniai blyneliai su vaniliniu padažu

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Gaunasi 2-3 porcijos.

Padažas:
Į pieną (1,5 stiklinės) supilame cukrų, vanilinį cukrų ir nuolat maišant užviriname. Jei susidarė plėvelė, nuimame ją. Kiaušinio trynį suplakame ir sudedame į atskirą indą, kurį galima kaitinti. Pieną nukeliame nuo ugnies, šiek tiek atvėsiname ir pamažu supilame į indą su kiaušinio tryniu. Pilant pieną visą laiką reikia greitai maišyti. Trynys gali sušokti, todėl viską perkošiame ir viriname iš naujo ant mažiausios ugnies. Atskirai puodelyje sumaišome likusį pieną (0,5 stiklinės) su krakmolu ir per sietelį (kad nebūtų gabaliukų) supilame jį į puodą su padažu nuolat maišant. Kai pamatysime jog padažas pradeda tirštėti, nukeliame jį nuo ugnies. Jei matome kad supylus krakmolą susidarė gumuliukai (kol dar padažas nesutirštėjo), galima jį dar kartą perkošti ir vėl šiek tiek pakaitinti. Jei prireiks, padažą galima pakartotinai pašildyti ant mažos ugnies ir kitą dieną.

Tešla:
Sumaišome miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Vėliau įmušame kiaušinį ir įpilame pieną (ne iš šaldytuvo). Viską gerai išmaišome. Kepant tešla šiek tiek iškils, todėl didelėje keptuvėje telpa daugiausiai 3 vidutiniai blyneliai. Blynelius kepame iškart užmaišius tešlą įkaitintoje ir pateptoje margarinu keptuvėje. Apverčiant blynelius, dar įdedu truputį sviesto, kad blyneliai gražiai iškeptų. Kepame neilgai, kol apskrus. Iškepus blynelius, sudedame į lėkštę, ant viršaus užbarstome tarkuotą obuolį ir supilame karštą vanilinį padažą.
Skanaus.

Reklama:

Komentarai (10)


  • (anonimas) 2011-04-03 12:35

    Norėjau paklausti ar tešla turi būti skysta ar ne? :bloga: :bloga:


  • indre 2011-02-20 09:06

    O padazas skanus? :-)


  • (anonimas) 2010-11-23 20:13

    :parselis: NIAM,,,,


  • (anonimas) 2010-11-17 17:11

    Labai skaniai atrodo, begu gamint :-) :super: :ok:


  • tadas 2010-10-05 15:20

    nuostabu man labai iskilo :-)


  • Gabrielė 2010-01-25 16:44

    niam niam :super liuks :bravo: nuostabūs blynukai


  • Gabrielė 2010-01-25 16:44

    niam niam :super liuks :bravo: nuostabūs blynukai


  • Inga 2010-01-19 10:11

    Einu pasidaryti užsimaniau blynų :D .
    Dą kaip ir nėra nieko šaldytuve kaip tik , na nebent ką šaldiklį rasiu , skamba skaniai receptukas . :super:
    Tik galbūt dėsiu cukraus pudrą , reikia pabandyti ... :D
    Ok einu darytis tikiuos kažkokia nesamonė nėsigaus . :-D :aiskinu:


Daugiau receptų